Descopera cea mai simpla si savuroasa reteta de friptura de miel la cuptor! Frageda, suculenta si aromata, gatita lent cu usturoi si condimente, aceasta friptura este perfecta pentru mesele festive sau pentru un pranz delicios in familie. Afla secretul unei fripturi fragede si aurii, cu o crusta crocanta si un gust de neuitat. Urmeaza pasii simpli si bucura-te de o reteta traditionala, fara efort!
Carnea se spala, se sterge si se impaneaza cu bucatele de usturoi (o capatana) si slaninuta. Se pune intr-o tava si se lasa cateva ore la marinat (de preferinta peste noapte), intr-un bait obtinut din vin, supa de legume, uleiul de masline, mustar, o capatana usturoi zdrobit, boia, sare, piper, cimbru, busuioc si frunze de dafin.
Se preincalzeste cuptorul la 150 de grade C, se baga tava in cuptor unde va sta 2,5-3 ore la foc mic. Din cand in cand se stropeste friptura cu lichidul din tava. Daca este nevoie se mai adauga vin sau apa.
Cand carnea este moale si rumena, friptura este gata.
Va mai recomandam si reteta de friptura de miel cu ceapa, friptura de miel cu cartofi noi, ciuperci si sos de menta sau friptura de miel cu legume. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii