autor:

Alice Ciobanu

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Friptura de porc cu ghimbir

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 august 2011

Ingrediente
800 gr carne porc, 1 rosie, 1 ceapa mica, 3 catei usturoi, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras verde, 1 lingurita ghimbir, 1 lingura miere de albine, 3 linguri vin rosu, 25 gr unt, 3-4 linguri ulei masline, pentru garnitura :, 300 - 400 gr cartofi noi, ulei de palmier pt prajit, sare dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

5 voturi

Mod de preparare

Astfel incingeti intr-o tigaie untul impreuna cu uleiul de masline si cand e numa bun, fara a scoate fum :P, aruncati acolo ceapa taiata marunt si usturoiul tocat impreuna cu ghimbirul (praf sau ras pe razatoarea mica).

Lasati putintel la calit dupa care adaugati carnea de porc taiata in bucati mici. Rumeniti usor pe ambele parti. Puneti apoi ardeiul gras verde si rosu, taiat in fasii subtiri, rosia tocata, mierea de albine, apa si vinul. Acoperiti cu un capac si lasati la foc mic-mic, inabusit pana scade otul si se formeaza un sos savuros.

Mmmm...un melange de arome...

Ghimbirul acesta este minunat, iar savoarea usor picanta pe care o da carnii este inconfundabil, combinat cu dulcele gust al ardeilor...of...e ceva....de neuitat si de imediata repetare. Va jur!

Noi am servit minunatia de friptura de porc cu niste cartofi noi prefierti si prajiti. Super bun!

Cartofii noi ii curatati de coaja, intr-un castron cu apa, astfel se ia coaja mai repede si in strat superficial. Ii puneti la fiert in apa cu putina sare si dati-le doar citeva clocote, vreo 7 minute, cred.

Apoi incingeti intr-o tigaie niste ulei de palmier - cel mai bun pentru prajit, pt ca nu se absoarbe atat de mult - si puneti cartofii noi la prajit, evident dupa ce i-ati scurs de apa in care au fiert. Lasati-i doar atat cat sa se rumeneasca binisor pe ambele parti.

E nevoie, oare, sa va mai zic cat de bun a fost totul? Deja abia mai pot scrie la taste...am o burta plina-plina :))

Pofta buna si voua!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ruladă de porc

Ruladă de porc

Pulpa de porc dacă este bucată groasă se taie pe jumătate, dar nu până la capăt, vrem doar

4 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pulpe de curcan cu mustar la cuptor

Pulpe de curcan cu mustar la cuptor

Pulpele le spalam in apa rece, apoi le stergem, le curatam de piele si le crestam din loc in loc. Pentru

4 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Modele de bai , 23 aprilie 2014

    Super...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 august 2012

    Si pe gustul meu...

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2011

    o reteta exact pe gustul meu! e delicioasa iar modul de expunere este inedit si datator de pofte! felicitari!

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

5 voturi

Ingrediente

  • 800 gr carne porc
  • 1 rosie
  • 1 ceapa mica
  • 3 catei usturoi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1 lingura miere de albine
  • 3 linguri vin rosu
  • 25 gr unt
  • 3-4 linguri ulei masline
  • pentru garnitura :
  • 300 - 400 gr cartofi noi
  • ulei de palmier pt prajit
  • sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Si pe gustul meu...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui umplut cu legume si kaiser