autor:

Eileen

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Friptura de porc cu sos de ciuperci si fasole verde tempura

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iulie 2011

Ingrediente
4 muschiuri de porc bine batute, 4 lingurite de faina, O lingurita salvie, 2 linguri ulei, 3 linguri unt, O ceapa taiata marunt, 200g ciuperci feliate, 3 lingurite cherry, 200ml smantana, , 80g faina, 170ml bere foarte rece, 200g fasole verde mica, Sucul de la o lima, Ulei

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Amestecati faina cu salvia, asezonati si dati feliile de porc prin aceasta compozitie.
Incalziti o tigaie cu o lingura de ulei si untul. Prajiti porcul pe toate partile pana devine auriu. Luati de pe foc si tineti la cald.
Intr-o tigaie incalziti restul de ulei si prajiti un minut ceapa. Adaugati ciupercile pentru 3 minute. Adaugati cherry-ul si lasati sa dea in clocot. Puneti smantana, amestecati putin, apoi feliile de carne si lasati pentru 5 minute la foc mic, atentie nu lasati sa fiarba pentru ca altfel va fermenta smantana.
Pregatiti fasolea verde astfel:
Intr-un castron amestecati faina cu berea foarte bine, puneti si putina sare. Dati fasolea prin aceasta compozitie. Puneti ulei intr-o tigaie cat sa acopere fasolea pe care o puneti in mai multe transe. Lasati sa se rumeneasca in jur de 2 minute. Scurgeti pe un prosop de hartie.
Puneti fasolea pe farfurie, putina sare daca nu are suficienta, putina zeama de lima, apoi o felie din friptura si sos de ciuperci deasupra. Puteti servi cu salata de vara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu sos de ciuperci si fasole verde tempura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui Gong Bao (pui cu nuci de caju)

Pui Gong Bao (pui cu nuci de caju)

Faza 1 constă în ciopîrțirea ingredientelor. Un principiu la bucătăria chinezească este să

6 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui tailandez

Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 4 muschiuri de porc bine batute
  • 4 lingurite de faina
  • O lingurita salvie
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri unt
  • O ceapa taiata marunt
  • 200g ciuperci feliate
  • 3 lingurite cherry
  • 200ml smantana
  • 80g faina
  • 170ml bere foarte rece
  • 200g fasole verde mica
  • Sucul de la o lima
  • Ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de salata cu costita

Ciorba de salata cu costita

Se fierb ceapa, telina, morcovii, pastarnacul intr-o oala cu 4 litri de apa cu putina sare. Dupa

4 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Apetisant, de-a dreptul!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Tocanita cu ficatei de pui Tocanita cu ficatei de pui

Se curata si taie ceapa marunt. Se pune tuciul pe foc sa se incinga, se adauga uleiul, apoi ceapa si se lasa sa se caleasca la foc mic

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Mamaliga in straturi sau Taci si inghite Mamaliga in straturi sau Taci si inghite

In mod traditional mamaliga se fierbe in lapte cu smantana, dar pentru ca oricum este o mancare foarte grea, am decis sa fac o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ciorba ardeleneasca cu pui