autor:

Eileen

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Friptura de porc cu sos de ciuperci si fasole verde tempura

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iulie 2011

Ingrediente
4 muschiuri de porc bine batute, 4 lingurite de faina, O lingurita salvie, 2 linguri ulei, 3 linguri unt, O ceapa taiata marunt, 200g ciuperci feliate, 3 lingurite cherry, 200ml smantana, , 80g faina, 170ml bere foarte rece, 200g fasole verde mica, Sucul de la o lima, Ulei

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

6 voturi

Mod de preparare

Amestecati faina cu salvia, asezonati si dati feliile de porc prin aceasta compozitie.
Incalziti o tigaie cu o lingura de ulei si untul. Prajiti porcul pe toate partile pana devine auriu. Luati de pe foc si tineti la cald.
Intr-o tigaie incalziti restul de ulei si prajiti un minut ceapa. Adaugati ciupercile pentru 3 minute. Adaugati cherry-ul si lasati sa dea in clocot. Puneti smantana, amestecati putin, apoi feliile de carne si lasati pentru 5 minute la foc mic, atentie nu lasati sa fiarba pentru ca altfel va fermenta smantana.
Pregatiti fasolea verde astfel:
Intr-un castron amestecati faina cu berea foarte bine, puneti si putina sare. Dati fasolea prin aceasta compozitie. Puneti ulei intr-o tigaie cat sa acopere fasolea pe care o puneti in mai multe transe. Lasati sa se rumeneasca in jur de 2 minute. Scurgeti pe un prosop de hartie.
Puneti fasolea pe farfurie, putina sare daca nu are suficienta, putina zeama de lima, apoi o felie din friptura si sos de ciuperci deasupra. Puteti servi cu salata de vara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu sos de ciuperci si fasole verde tempura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale in foi de varza murata

Sarmale in foi de varza murata

Carnea de vita si cea de porc o dau prin masina de tocat carne prin sita mare. Orezul il spal bine,

4 voturi    1 comentariu
1h 50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de carne cu arpagic

Mancare de carne cu arpagic

Se curata arpagicul si se spala, carnea se taie bucatele, ardeiul fasii si usturoiul in rondele. Calim

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

6 voturi

Ingrediente

  • 4 muschiuri de porc bine batute
  • 4 lingurite de faina
  • O lingurita salvie
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri unt
  • O ceapa taiata marunt
  • 200g ciuperci feliate
  • 3 lingurite cherry
  • 200ml smantana
  • 80g faina
  • 170ml bere foarte rece
  • 200g fasole verde mica
  • Sucul de la o lima
  • Ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de salata cu costita

Ciorba de salata cu costita

Se fierb ceapa, telina, morcovii, pastarnacul intr-o oala cu 4 litri de apa cu putina sare. Dupa

4 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Apetisant, de-a dreptul!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Gulas cu carne