Taiem felii potrivite carnea de porc.
Intr-un bol amestecam sosul de soia cu 2-3 linguri ulei si toate condimentele.
Usturoiul verde si ceapa verde le taiem cam de 1,5 cm oblic , iar rosiile felii.
Intr-o tava unsa cu untura punem feliile de carne pe care le-am dat cu pensula cu amestecul din bol cu sosul de soia.
Presaram deasupra usturoiul verde, ceapa verde si rosiile feliate si cateva frunze de patrunjel
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C , dupa ce am pus in ea vinul peste carne.
Lasam sa se rumeneasca bine carne vreo 50 de minute, apoi o intoarcem pe cealalta parte, adaugand putina apa daca mai este cazul.Lasam inca 10 minute sa se rumeneasca.
Usturoiul curatat si patrunjelul tocat le dam prin blender si adaugam 70 ml lapte sau apa sa se obtina o pasta omogena cu care vom unge feliile de carne inainte de a le servi.
Servim friptura alaturi de pireul de cartofi si salata verde.
Pofta mare !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii