autor:

Sidy

» » Fripturi

Friptura de porc la cuptor cu pasta de patrunjel verde si usturoi

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 februarie 2013

Ingrediente
1 kg carne de porc, 3 fire usturoi verde, 2 fire ceapa verde, 2-3 linguri sos de soia, 2 rosii, 1 legatura patrunjel verde, 4-5 catei usturoi, 200 ml vin alb, 2 linguri untura, sare, piper, chilli, vegeta Bio

Dificultate: Medie Timp: 1h 25 min

8 voturi

Mod de preparare

Taiem felii potrivite carnea de porc.
Intr-un bol amestecam sosul de soia cu 2-3 linguri ulei si toate condimentele.
Usturoiul verde si ceapa verde le taiem cam de 1,5 cm oblic , iar rosiile felii.
Intr-o tava unsa cu untura punem feliile de carne pe care le-am dat cu pensula cu amestecul din bol cu sosul de soia.
Presaram deasupra usturoiul verde, ceapa verde si rosiile feliate si cateva frunze de patrunjel
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C , dupa ce am pus in ea vinul peste carne.
Lasam sa se rumeneasca bine carne vreo 50 de minute, apoi o intoarcem pe cealalta parte, adaugand putina apa daca mai este cazul.Lasam inca 10 minute sa se rumeneasca.
Usturoiul curatat si patrunjelul tocat le dam prin blender si adaugam 70 ml lapte sau apa sa se obtina o pasta omogena cu care vom unge feliile de carne inainte de a le servi.
Servim friptura alaturi de pireul de cartofi si salata verde.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la cuptor cu pasta de patrunjel verde si usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Gratare de pui cu pasta de leurda

Gratare de pui cu pasta de leurda

Sectionam pieptul de pui in felii groase si nu batem deloc carnea, o lasam mai grosuta. Punem la

5 voturi    9 comentarii
30 min
Fripturi
Muschi in vin rosu la cuptor(Lombo Pimenta  no forno)

Muschi in vin rosu la cuptor(Lombo Pimenta no forno)

Carnea se poate tãia felii sau lãsa intreagã:)) Usturoiul pisat se freacã bine cu sare, se unge

10 voturi    15 comentarii
45 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    O mancare super faina si prezentata impecabil ! Felicitari !

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    O minunatie de bunatati pe farfurie yumi,yumi....*****

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    O bunatate...

Dificultate

Medie

Timp

1h 25 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc
  • 3 fire usturoi verde
  • 2 fire ceapa verde
  • 2-3 linguri sos de soia
  • 2 rosii
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 4-5 catei usturoi
  • 200 ml vin alb
  • 2 linguri untura
  • sare
  • piper
  • chilli
  • vegeta Bio

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

233 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Floare de colt (Chef de cuisine)

O mancare super faina si prezentata impecabil ! Felicitari !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor