autor:

Cristina Omer

» » Fripturi

Friptura de pui la cuptor

Autor: Cristina Omer (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Omer (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 august 2009

Ingrediente
5-6 ciocanele de pui, 500 grame cartofi, 3 rosii mari, zemoase, 5 catei de usturoi, 250 ml vin alb sec, condimente de pui, piper alb, sare, chilli ( se poate folosi si boia iute), o crenguta de busuioc (optional), o lingura de ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Se parlesc ciocanelele, se spala, se condimenteaza ,peste care se toarna lingura de ulei si se dau la rece ,puse intr-o punguta pentru minimum o ora.

Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete cu latura de 1 cm si se aseaza in tava.

Peste cartofi se aseaza ciocanelele de pui si se dau la cuptor pentru 10 minute.

In acest timp se dau rosiile pe razuitoare pentru a obtine ca un fel de suc de rosii, se striveste usturoiul si se amesteca intr-un bol sucul obtinut de la rosii cu usturoiul, piperul, sarea si vinul.Amestecul obtinut se toarna peste cartofii din tava si se mai lasa tava la cuptor aproximativ o ora.

In acest timp se mai pune cu lingura sosul din tava peste cartofi. Cu 5 minute inainte de a opri focul se pune si crenguta de busuioc pentru a-i da gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de pui la cuptor cu legume

Friptura de pui la cuptor cu legume

Carnea se portioneaza in bucati mai mici,pieptul de pui se bate cu ciocanul de snitele, pulpele se

6 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Friptura de pui si legume la cuptor cu sos remulad de avocado

Friptura de pui si legume la cuptor cu sos remulad de avocado

Intr-un bol mare se amesteca cimbrul uscat, boiaua, zaharul brun, sarea si piperul proaspat macinat

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

    Buuuuun buuuuuuun

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

18 voturi

Ingrediente

  • 5-6 ciocanele de pui
  • 500 grame cartofi
  • 3 rosii mari
  • zemoase
  • 5 catei de usturoi
  • 250 ml vin alb sec
  • condimente de pui
  • piper alb
  • sare
  • chilli ( se poate folosi si boia iute)
  • o crenguta de busuioc (optional)
  • o lingura de ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina Omer
Tarta cu mere

Tarta cu mere

Se spala merele,se curata de coaja,se taie in jumatate,scobindu-se mijlocul. Intr-un vas termorezistent,mai

30 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Se parlesc la flacara bucatelele de pui,se spala si se pun la fiert.Dupa ce au fiert aproximativ

22 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Piperchi

Piperchi

Se taie ardeii in patratele cu latura de 1 cm si se pun la prajit.Se lasa cam 15 minute,dupa care

23 voturi    6 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Buuuuun buuuuuuun

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de porc umpluta cu ficatei, cu garnitura de varza dulce si cartofi