Friptura de pui, sau pui Stifado

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui taiat bucati (sau 10 pulpe pui).
  • sare, piper si alte condimente dupa preferinte.
  • 5 linguri ulei masline.
  • 7 catei usturoi.
  • 3-4 foi dafin.
  • patrunjel tocat.
  • 6 linguri apa.
  • 1/2 cana bulion (sau 3 linguri pasta de rosii dizolvata in apa).
  • 1 ceapa mica (sau arpagic).
  • unt(fiecare pune dupa plac).
  • orez fiert pentru garnitura.

Mod de preparare

Puiul bucati se prajeste in uleiul de masline cu sare, piper si usturoiul pisat.

Cand e rumen puiul se rastoarna totul intr-o tava, adaugam foile de dafin, presaram patrunjelul si bulionul amestecat cu apa.

Ceapa taiata marunt (sau arpagicul intreg, doar curatat) se prajeste in unt si se toarna in tava peste pui.

Daca va grabiti puteti adauga in tava doar ceapa tocata, fara sa o mai prajiti in unt, am incercat si asa si iese foarte bine.

Se acopera perfect tava cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor la 200C cam o ora.

Bucatile de pui se servesc langa orez fiert doar cu sare peste care turnam sosul din tava, care e delicios.

Este o mancare traditionala greceasca, care se poate face si cu carne de vitel sau iepure, este de fapt o tocanita de pui cu ceapa mica (arpagic) in mod traditional, dar se poate face si cu ceapa galbena tocata.Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise