autor:

dicarmencitta1957

» » Fripturi

Friptura de pui, sau pui Stifado

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 28 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 28 iunie 2009

Ingrediente
1 pui taiat bucati (sau 10 pulpe pui)., sare, piper si alte condimente dupa preferinte., 5 linguri ulei masline., 7 catei usturoi., 3-4 foi dafin., patrunjel tocat., 6 linguri apa., 1/2 cana bulion (sau 3 linguri pasta de rosii dizolvata in apa)., 1 ceapa mica (sau arpagic)., unt(fiecare pune dupa plac)., orez fiert pentru garnitura.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Puiul bucati se prajeste in uleiul de masline cu sare, piper si usturoiul pisat.
Cand e rumen puiul se rastoarna totul intr-o tava, adaugam foile de dafin, presaram patrunjelul si bulionul amestecat cu apa.
Ceapa taiata marunt (sau arpagicul intreg, doar curatat) se prajeste in unt si se toarna in tava peste pui.
Daca va grabiti puteti adauga in tava doar ceapa tocata, fara sa o mai prajiti in unt, am incercat si asa si iese foarte bine.
Se acopera perfect tava cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor la 200C cam o ora.
Bucatile de pui se servesc langa orez fiert doar cu sare peste care turnam sosul din tava, care e delicios.
Este o mancare traditionala greceasca, care se poate face si cu carne de vitel sau iepure, este de fapt o tocanita de pui cu ceapa mica (arpagic) in mod traditional, dar se poate face si cu ceapa galbena tocata.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de pui, sau pui Stifado" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de curcan,cu cartofi prajiti

Friptura de curcan,cu cartofi prajiti

Dupa ce am curatat si taiat cartofii ii pregatim pentru prajit intr-un ceaun cu mult ulei de palmier

8 voturi    7 comentarii
1h
Fripturi
Pui milanez

Pui milanez

Se taie pieptul de pui in doua dupa care se asezoneaza cu sare si piper. Se fac doua "buzunare" in

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2009

    eu am mancat stifado in Grecia si era cu carne de vita si mult arpagic...o bunatate!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2009

    De ce să mai prăjeşti pulpele sau puiul dacă îl bagi la cuptor? Şi muncă in plus şi oricum este mai sănătos la cuptor decat prăjit.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

    Uite ca am o idee buna de gatit. Felicitari!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 1 pui taiat bucati (sau 10 pulpe pui).
  • sare
  • piper si alte condimente dupa preferinte.
  • 5 linguri ulei masline.
  • 7 catei usturoi.
  • 3-4 foi dafin.
  • patrunjel tocat.
  • 6 linguri apa.
  • 1/2 cana bulion (sau 3 linguri pasta de rosii dizolvata in apa).
  • 1 ceapa mica (sau arpagic).
  • unt(fiecare pune dupa plac).
  • orez fiert pentru garnitura.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

lumi (Chef de cuisine)

eu am mancat stifado in Grecia si era cu carne de vita si mult arpagic...o bunatate!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de pui cu cartofi la cuptor