Friptura de pui si legume la cuptor cu sos remulad de avocado

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Friptura de pui si legume la cuptor cu sos remulad de avocado

Ingrediente

  • - 3-4 pulpe de pui,
  • - 5-6 cartofi mari,
  • - 5 morcovi mari,
  • - 3 cepe esalote (hasme),
  • -3 capatani de usturoi,
  • - o ceasca stafide,
  • - 2-3 linguri ulei de masline,
  • - 1 pahar vin alb,
  • - 1 crenguta cimbru verde,
  • - 1 crenguta de rozmarin,
  • - 1 lingurita cimbru uscat,
  • - 3-4 foi de dafin
  • - 1 lingurita boia afumata,
  • - 1 lingurita zahar brun,
  • - Sare, piper mozaic proaspat macinat.

Mod de preparare

Intr-un bol mare se amesteca cimbrul uscat, boiaua, zaharul brun, sarea si piperul proaspat macinat impreuna cu uleiul de masline si vinul alb.

Se taie cartofii si cepa in sferturi si morcovul rondele

Se taie pulpele de pui in doua, se spala si se usuca apoi impreuna cu morcovul si cartofii si ceapa se pun in punga cu amestecul de condimente si se agita .

Se taie usturoiul pe jumatate.

Se pune carnea si legumele intr-o tava imbracata cu hartie de copt, se aseaza usturoiul si apoi se presara stafidele, foile de dafin, cimbrul si rozmarinul apoi se dau la cuptor circa o ora.

Eu servesc acest preparat cu sos preparat din:3 lingurite maioneza, jumatate de avocado pasat, 2 lingurite mustar,1 lingura de capere tocate marunt si un sfert de ceapa rosie toccata marunt, toate amestecate .

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura