autor:

Elena Mihailescu

» » Fripturi

Friptura de rata cu portocale

Autor: Elena Mihailescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Elena Mihailescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 martie 2014

Ingrediente
1 rata, 4 portocale, 50 gr unt, 1 pahar vermut, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: nespecificat

3 voturi

Mod de preparare

Cureti rata, o speli si o umpli cu felii de la 2 portocale fara samburi.



Sarezi, ungi rata cu unt, o pui intr-o tava la cuptor sa se fragezeasca si sa se rumeneasca.



Separat, cureti o portocala de coaja, o tai felii sau bucati cat mai mici si o asezi in tava. Din cand in cand ungi rata cu zeama din tava. Cu 15 minute inainte de a scoate friptura, o stropesti cu vermut.



Rata fripta o tai bucati si o asezi pe mijlocul unui platou.



De jur imprejurul ratei asezi felii de la portocala ramasa si torni sosul ramas de la friptura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de rata cu portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de rata cu sos de portocale si arpagic

Friptura de rata cu sos de portocale si arpagic

Spalati bine pulpele si stergeti-le bine cu prosopele de hartie. Se tine carnea la marinat cca 20

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Fripturi
Piept de pui cu cartofi noi  la cuptor

Piept de pui cu cartofi noi la cuptor

-puiul se condimenteaza,si se pune pe staniol,peste el se pun bucatele de rosii,ardei si ceapa,se

3 voturi    2 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Mihailescu , 10 martie 2014

    Multumesc din suflet Doamna Vicky!!!!

  • Fara foto

    Victoria Voinescu , 10 martie 2014

    Ce reteta rafinata, am trecut la fineturi. Ma bucur ca iti pastrezi obiceiul si ne oferi cat de des poti o reteta buna. Tot inainte.

Dificultate

Medie

Timp

nespecificat

3 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Elena Mihailescu
Prajitura cu branza dietetica

Prajitura cu branza dietetica

Scurge branza de eventualul zer si trece-o printr-o sita fina, adauga smantana si amesteca pana devine

1 vot    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine si nuca

Prajitura cu visine si nuca

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul, galbenusurile,

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Briose cu cacao si nuca

Briose cu cacao si nuca

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat alburusile spuma. Separat se face un sirop din zahar

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de porc la tava