autor:

Cezar

» » Fripturi

Friptură din costiță de porc la cuptor

Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 iulie 2013

Ingrediente
-1,5 kg costiță de porc feliată, -3-5 căței de usturoi, -1 vârf cuțit boia de ardei iute, -3-4 linguri ulei de măsline, -3 bucăți ardei iuți, -2 portocale, -coaja rasă de la 1/2 lămâie, -50-100 ml ulei de măsline, -3 linguri miere, -sare, -pătrunjel.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Se amesteca usturoiul, ardeiul iute feliat, boiaua, coaja rasa de la 1/2 portocala si 1/2 lamaie, 3-4 linguri ulei de masline si sarea si se omogenizeaza foarte bine, pana devine o pasta cremoasa.

Se ung pe toate partile costitele de porc cu acest amestec si se pun la frigider pentru cel putin 1 ora intr-un vas acoperit cu folie alimentara.

Se asaza ulterior usor distantate intr-o tava pentru cuptor adaugandu-se o cana de apa, 50-100 ml ulei si sare. Dupa ce se acopera cu o folie de aluminiu, se introduc in cuptorul preincalzit, la 180°, aproximativ 1 ora.

Se scoate tava si se stropesc bucatile de costita cu sucul de la o portocala, amestecat cu miere si se introduc din nou in cuptor, fara folie, pana se rumenesc. Se scoate tava si se acopera din nou cu folie cca 10 minute inainte de a servi. Se pot adauga in farfurie cateva felii de portocala si un fir de patrunjel.

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură din costiță de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pulpe cu cascaval coapte in lapte si cu sos de ciuperci

Pulpe cu cascaval coapte in lapte si cu sos de ciuperci

Incalzim cuptorul la 200 grade C. Pulpele spalate se sterg cu un servetel de hartie, apoi se condimenteaza

31 voturi    20 comentarii
2h 15 min
Fripturi
Ceafa de porc la Dubletta

Ceafa de porc la Dubletta

Se portioneaza carnea de porc si se condimenteaza. Se aseaza in tigaie fara grasime, fara apa sau

6 voturi    15 comentarii
20 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • -1,5 kg costiță de porc feliată
  • -3-5 căței de usturoi
  • -1 vârf cuțit boia de ardei iute
  • -3-4 linguri ulei de măsline
  • -3 bucăți ardei iuți
  • -2 portocale
  • -coaja rasă de la 1/2 lămâie
  • -50-100 ml ulei de măsline
  • -3 linguri miere
  • -sare
  • -pătrunjel.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pui pe sticla