Se amesteca usturoiul, ardeiul iute feliat, boiaua, coaja rasa de la 1/2 portocala si 1/2 lamaie, 3-4 linguri ulei de masline si sarea si se omogenizeaza foarte bine, pana devine o pasta cremoasa.
Se ung pe toate partile costitele de porc cu acest amestec si se pun la frigider pentru cel putin 1 ora intr-un vas acoperit cu folie alimentara.
Se asaza ulterior usor distantate intr-o tava pentru cuptor adaugandu-se o cana de apa, 50-100 ml ulei si sare. Dupa ce se acopera cu o folie de aluminiu, se introduc in cuptorul preincalzit, la 180°, aproximativ 1 ora.
Se scoate tava si se stropesc bucatile de costita cu sucul de la o portocala, amestecat cu miere si se introduc din nou in cuptor, fara folie, pana se rumenesc. Se scoate tava si se acopera din nou cu folie cca 10 minute inainte de a servi. Se pot adauga in farfurie cateva felii de portocala si un fir de patrunjel.
Pofta Buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii