autor:

maria mihalache

» » Mancaruri cu carne

Friptura din pulpa de curcan cu miere si lamaie

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 octombrie 2013

Ingrediente
1 pulpa superioara de curcan, 3 linguri cu miere, zeama de la o lamaie, 1/2 lamaie, 1 pahar cu vin alb, rosmarin uscat, 3 cartofi, ulei, sare, piper macinat

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se spala carnea, se indeparteaza pielea si se lasa la scurs.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei .
Intr-un bol facem urmatorul amestec:mierea,zeama de lamaie ,rosmarinul si vinul.Amestecam pentru o buna omogenizare, dupa care ungem bine carnea cu acest amestec iar ce ramane turnam in tava.Odata cu friptura pregatim si garnitura.Cartofii se spala,se curata si se taie in sferturi.Se stropesc cu putin ulei ,se condimenteaza cu sare ,piper si rosmarin si se azeaza in tava in care avem carnea. impreuna cu cateva felii de lamaie.
Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor pentru circa 45 min. dupa care indepartam folia si mai tinem la cuptor pana cand totul este bine rumenit si facut.Din cand in cand mai stropim atat carnea cat si cartofii cu sosul din tava.
Friptura se feliaza si serveste calda ,alaturi de cartofi si ....un pahar cu vin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din pulpa de curcan cu miere si lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale din varza murata cu carne de vita

Sarmale din varza murata cu carne de vita

La varza murata( productie proprie dupa reteta regretatului Radu Anton Roman) i se taie cotorul si

4 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
CURCAN AFUMAT CU CHIPSURI

CURCAN AFUMAT CU CHIPSURI

1.Fasolea cu bobul mare se fierbe in 2,5 dl. apa sarata, 15 minute, in vas acoperit.Se strecoara

19 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 pulpa superioara de curcan
  • 3 linguri cu miere
  • zeama de la o lamaie
  • 1/2 lamaie
  • 1 pahar cu vin alb
  • rosmarin uscat
  • 3 cartofi
  • ulei
  • sare
  • piper macinat

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

24 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Frigarui asortate la gratar