autor:

maria mihalache

» » Mancaruri cu carne

Friptura din pulpa de curcan cu miere si lamaie

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 octombrie 2013

Ingrediente
1 pulpa superioara de curcan, 3 linguri cu miere, zeama de la o lamaie, 1/2 lamaie, 1 pahar cu vin alb, rosmarin uscat, 3 cartofi, ulei, sare, piper macinat

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se spala carnea, se indeparteaza pielea si se lasa la scurs.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei .
Intr-un bol facem urmatorul amestec:mierea,zeama de lamaie ,rosmarinul si vinul.Amestecam pentru o buna omogenizare, dupa care ungem bine carnea cu acest amestec iar ce ramane turnam in tava.Odata cu friptura pregatim si garnitura.Cartofii se spala,se curata si se taie in sferturi.Se stropesc cu putin ulei ,se condimenteaza cu sare ,piper si rosmarin si se azeaza in tava in care avem carnea. impreuna cu cateva felii de lamaie.
Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor pentru circa 45 min. dupa care indepartam folia si mai tinem la cuptor pana cand totul este bine rumenit si facut.Din cand in cand mai stropim atat carnea cat si cartofii cu sosul din tava.
Friptura se feliaza si serveste calda ,alaturi de cartofi si ....un pahar cu vin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din pulpa de curcan cu miere si lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne

"Mansaf"- mancarea nationala a Iordaniei

Se incepe cu “ jameedul”; cu o seara inainte se sparg bulgarii de iaurt si se lasa la inmuiat

13 voturi    13 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Pui rumenit cu legume si sos de smantana

Pui rumenit cu legume si sos de smantana

Se opareste pieptul intr-un litru de apa(atentie nu se fierbe), apoi se taie cuburi potrivite in

6 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 pulpa superioara de curcan
  • 3 linguri cu miere
  • zeama de la o lamaie
  • 1/2 lamaie
  • 1 pahar cu vin alb
  • rosmarin uscat
  • 3 cartofi
  • ulei
  • sare
  • piper macinat

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

27 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Curry de porc cu chutney de mango