autor:

FLORINEL

» » Fripturi

Friptura lui ALY

Autor: FLORINEL (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: FLORINEL (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Ingrediente
8 felii (800 gr) cotlet de porc (sau ceafa de porc), 4 felii slanina afumata, 2 cepe mari, ulei, sare, piper, oregano, vin rosu

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Feliile da slanina se cresteaza pana la piele ( ca degetele) si se prajesc. Scoatem slanina din tigaie si in grasimea obtinuta prajim cepele taiate rondele.
Cand sunt prajite bine le scoatem si pe acestea si le punem deoparte pt ca le vom folosi inpreuna cu feliile de slanina prajita pentru ornat. In untura slaninii aromata cu ceapa , prajim ambele parti a feliilor de carne (este foarte important pentru ca fibrele carnii se inchid astfel si in timpul fierberii ce urmeaza, zeama carnii ramane in interior si devine mai gustos, sa avem grija sa nu intepam carnea cu furculita).
Cand sunt prajite toate feliile de carne le punem sau intr-un vas sub presiune sau intr-o oala normala in care avem un capac care intra in oala ( chiar peste carne) si un altul peste oala, pentru ca astfel carnea de vita fierbe mai repede.
Punem si zeama in care am prajit carnea, sare, piper si oregano in belsug. Punem vinul rosu si apa peste carne cat sa o acopere. Inchidem vasul sau punem cele doua capace si o punem la fiert, timpul de fierbere cam variaza depinzand de fragezimea carnii.

Daca lihidul scade mai adaugam vin si apa pana carnita devine moale, si se formeaza un fel de sos din vin. Cand se serveste se stropeste cu sosul obtinut, se pun feliutele de slanina prajita deasupra fripturii si se presara cu rondelele de ceapa. Noua ne place cel mai mult cu cartofi naturi cu verdeata de patrunjel, si cu un vin rosu bun, de exemplu Shiraz sau Pinot noir.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura lui ALY" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
PLATOU CALD MUNTENESC

PLATOU CALD MUNTENESC

Cascavalul se taie sub forma de triunghiuri, de grosime potrivita, se impesmeteaza ( respectand regula

4 voturi    7 comentarii
30 min
Fripturi
Frigarui asortate

Frigarui asortate

Ttaiati pieptul de pui si somonul afumat in cubulete de 2 cm Ttaiati ardeiul gras in cuburi de aceeasi

5 voturi    4 comentarii
30 min
Fripturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 8 felii (800 gr) cotlet de porc (sau ceafa de porc)
  • 4 felii slanina afumata
  • 2 cepe mari
  • ulei
  • sare
  • piper
  • oregano
  • vin rosu

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Piept de Pui Umplut