autor:

FLORINEL

» » Fripturi

Friptura lui ALY

Autor: FLORINEL (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: FLORINEL (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Ingrediente
8 felii (800 gr) cotlet de porc (sau ceafa de porc), 4 felii slanina afumata, 2 cepe mari, ulei, sare, piper, oregano, vin rosu

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Feliile da slanina se cresteaza pana la piele ( ca degetele) si se prajesc. Scoatem slanina din tigaie si in grasimea obtinuta prajim cepele taiate rondele.
Cand sunt prajite bine le scoatem si pe acestea si le punem deoparte pt ca le vom folosi inpreuna cu feliile de slanina prajita pentru ornat. In untura slaninii aromata cu ceapa , prajim ambele parti a feliilor de carne (este foarte important pentru ca fibrele carnii se inchid astfel si in timpul fierberii ce urmeaza, zeama carnii ramane in interior si devine mai gustos, sa avem grija sa nu intepam carnea cu furculita).
Cand sunt prajite toate feliile de carne le punem sau intr-un vas sub presiune sau intr-o oala normala in care avem un capac care intra in oala ( chiar peste carne) si un altul peste oala, pentru ca astfel carnea de vita fierbe mai repede.
Punem si zeama in care am prajit carnea, sare, piper si oregano in belsug. Punem vinul rosu si apa peste carne cat sa o acopere. Inchidem vasul sau punem cele doua capace si o punem la fiert, timpul de fierbere cam variaza depinzand de fragezimea carnii.

Daca lihidul scade mai adaugam vin si apa pana carnita devine moale, si se formeaza un fel de sos din vin. Cand se serveste se stropeste cu sosul obtinut, se pun feliutele de slanina prajita deasupra fripturii si se presara cu rondelele de ceapa. Noua ne place cel mai mult cu cartofi naturi cu verdeata de patrunjel, si cu un vin rosu bun, de exemplu Shiraz sau Pinot noir.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura lui ALY" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pulpa de curcan in crusta de piper si suc de citrice

Pulpa de curcan in crusta de piper si suc de citrice

Carnea se spala,se lasa la scurs dupa care se stropeste cu putin ulei de masline si se condimenteaza

4 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Fripturi
ANTRICOT DE VITEL CU ROSII CHERRY

ANTRICOT DE VITEL CU ROSII CHERRY

Se spala, se bate putin carne, se sareaza si apoi se prajeste pe ambele parti in uleiul incins.Cand

3 voturi    10 comentarii
1h 20 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 8 felii (800 gr) cotlet de porc (sau ceafa de porc)
  • 4 felii slanina afumata
  • 2 cepe mari
  • ulei
  • sare
  • piper
  • oregano
  • vin rosu

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Rulada de Piept de pui cu dressing de visine si chiftelute de dovlecei