Feliile da slanina se cresteaza pana la piele ( ca degetele) si se prajesc. Scoatem slanina din tigaie si in grasimea obtinuta prajim cepele taiate rondele.
Cand sunt prajite bine le scoatem si pe acestea si le punem deoparte pt ca le vom folosi inpreuna cu feliile de slanina prajita pentru ornat. In untura slaninii aromata cu ceapa , prajim ambele parti a feliilor de carne (este foarte important pentru ca fibrele carnii se inchid astfel si in timpul fierberii ce urmeaza, zeama carnii ramane in interior si devine mai gustos, sa avem grija sa nu intepam carnea cu furculita).
Cand sunt prajite toate feliile de carne le punem sau intr-un vas sub presiune sau intr-o oala normala in care avem un capac care intra in oala ( chiar peste carne) si un altul peste oala, pentru ca astfel carnea de vita fierbe mai repede.
Punem si zeama in care am prajit carnea, sare, piper si oregano in belsug. Punem vinul rosu si apa peste carne cat sa o acopere. Inchidem vasul sau punem cele doua capace si o punem la fiert, timpul de fierbere cam variaza depinzand de fragezimea carnii.
Daca lihidul scade mai adaugam vin si apa pana carnita devine moale, si se formeaza un fel de sos din vin. Cand se serveste se stropeste cu sosul obtinut, se pun feliutele de slanina prajita deasupra fripturii si se presara cu rondelele de ceapa. Noua ne place cel mai mult cu cartofi naturi cu verdeata de patrunjel, si cu un vin rosu bun, de exemplu Shiraz sau Pinot noir.
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii