Fusilli la cuptor cu piept de pui, ciuperci si sos bechamel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Fusilli  la cuptor cu piept de pui, ciuperci si sos bechamel

Ingrediente

  • -500 g fusilli
  • -1 lingura sare
  • -2-3 linguri ulei
  • -2 l apa
  • Umplutura:
  • -400 g piept de pui dezosat si taiat fasii
  • -1 ceapa mijlocie
  • -3-4 catei usturoi
  • -1 cutie ciuperci feliate(400 g)
  • -piper
  • -sare
  • -50 ml ulei masline
  • -2 foi dafin
  • Sos bachamel:
  • -1 l lapte
  • -5-6 linguri cu virf faina
  • -120 g unt
  • -2 linguri ulei
  • -2 linguri vegeta
  • -piper alb (dupa gust)
  • -sare (sa tinem cont ca vegeta contine o cantitate de sare)
  • Pentru decor fata:
  • 200 g mozzarella sau cascaval(ras)

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie fasii nu prea lungi si se pune la fiert in apa cu sare, foi de dafin si o jumatate de ceapa taiata in 2 bucati. Deci sa tinem cont, pieptul se taie fasii inainte de fierbere. Daca folositi pulpe de pui le puteti dezosa inainte sau dupa fierberea lor. Vom lasa la fiert aproximativ 10 minute.

Intr-o alta oala se pun la fiert fusillii in apa cu sare si ulei timp de 10-15 minute(sa urmarim si indicatia de pe pachet). Dupa ce au fiert se scurg de apa si se clatesc cu putina apa rece pentru a evita lipirea intre ele.

Pregatim acum sosul bechamel. Topim untul la foc mic intr-o craticioara de teflon apoi adaugam si uleiul.

Dupa ce s-a topit adaugam faina si se amesteca bine cu telul pana obtinem o crema, apoi lasam pe foc inca cateva secunde ca sa se caleasca faina amestecand mereu. Dupa ce s-a calit incepem sa adaugam laptele rece, putin cate putin, ca sa nu faca cocoloase si invartim permanent cu telul. Continuam pana cand incorporam toata cantitatea de lapte (se lucreaza cu ambele maini, cu o mana turnam laptele, iar cu cealalta invartim in sos cu telul).

Lasam sosul sa mai fiarba, la foc mic, 1-2 minute, pana se ingroasa. Daca dorim sa fie mai subtire putem adauga inca un pic de lapte fierbinte. In cazul de fata l-am facut mai subtire pentru ca la cuptor se mai ingroasa putin. In final se condimenteaza cu piper alb, vegeta si sare dupa gust.

Luam cealalta jumatate de ceapa si o taiem marunt la fel si cateii de usturoi, apoi se calesc in uleiul de masline pana isi schimba culoarea. Peste ceapa adaugam fasiile de carne de pui scurse de zeama si se se lasa la foc timp de 7-10 minute, dupa care se vor adauga ciupercile taiate tot fasii. Condimentam cu piper, sare, sau ce mai dorim si le mai lasam la prajit inca 5 min, dar la foc mai mic.

Jumatate din sosul bechamel il turnam peste pui si mai lasam 5 min la fiert apoi luam de pe foc. In vasul in care asezam pastele la cuptor punem 4-5 linguri din sosul ramas, apoi jumatate din cantitatea de paste, dupa care punem toata compozitia de pui cu ciuperci si acoperim cu restul de paste. Deasupra punem restul de bechamel si presaram pe toata suprafata mozzarella sau cascavalul ras si punem vasul la cuptorul incins, la temperatura de 200 de grade, timp de 25-30 de minute pana se rumeneste partea exterioara.

Se servesc calde...!

Pofta buna!

Specific:Iordania

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura