autor:

tania

» » Paste si pizza

Fusilli la cuptor cu piept de pui, ciuperci si sos bechamel

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 15 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 15 ianuarie 2016

Ingrediente
-500 g fusilli, -1 lingura sare, -2-3 linguri ulei, -2 l apa, Umplutura:, -400 g piept de pui dezosat si taiat fasii, -1 ceapa mijlocie, -3-4 catei usturoi, -1 cutie ciuperci feliate(400 g), -piper, -sare, -50 ml ulei masline, -2 foi dafin, Sos bachamel:, -1 l lapte, -5-6 linguri cu virf faina, -120 g unt, -2 linguri ulei, -2 linguri vegeta, -piper alb (dupa gust), -sare (sa tinem cont ca vegeta contine o cantitate de sare), Pentru decor fata:, 200 g mozzarella sau cascaval(ras)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie fasii nu prea lungi si se pune la fiert in apa cu sare, foi de dafin si o jumatate de ceapa taiata in 2 bucati. Deci sa tinem cont, pieptul se taie fasii inainte de fierbere. Daca folositi pulpe de pui le puteti dezosa inainte sau dupa fierberea lor. Vom lasa la fiert aproximativ 10 minute.

Intr-o alta oala se pun la fiert fusillii in apa cu sare si ulei timp de 10-15 minute(sa urmarim si indicatia de pe pachet). Dupa ce au fiert se scurg de apa si se clatesc cu putina apa rece pentru a evita lipirea intre ele.

Pregatim acum sosul bechamel. Topim untul la foc mic intr-o craticioara de teflon apoi adaugam si uleiul.

Dupa ce s-a topit adaugam faina si se amesteca bine cu telul pana obtinem o crema, apoi lasam pe foc inca cateva secunde ca sa se caleasca faina amestecand mereu. Dupa ce s-a calit incepem sa adaugam laptele rece, putin cate putin, ca sa nu faca cocoloase si invartim permanent cu telul. Continuam pana cand incorporam toata cantitatea de lapte (se lucreaza cu ambele maini, cu o mana turnam laptele, iar cu cealalta invartim in sos cu telul).

Lasam sosul sa mai fiarba, la foc mic, 1-2 minute, pana se ingroasa. Daca dorim sa fie mai subtire putem adauga inca un pic de lapte fierbinte. In cazul de fata l-am facut mai subtire pentru ca la cuptor se mai ingroasa putin. In final se condimenteaza cu piper alb, vegeta si sare dupa gust.

Luam cealalta jumatate de ceapa si o taiem marunt la fel si cateii de usturoi, apoi se calesc in uleiul de masline pana isi schimba culoarea. Peste ceapa adaugam fasiile de carne de pui scurse de zeama si se se lasa la foc timp de 7-10 minute, dupa care se vor adauga ciupercile taiate tot fasii. Condimentam cu piper, sare, sau ce mai dorim si le mai lasam la prajit inca 5 min, dar la foc mai mic.

Jumatate din sosul bechamel il turnam peste pui si mai lasam 5 min la fiert apoi luam de pe foc. In vasul in care asezam pastele la cuptor punem 4-5 linguri din sosul ramas, apoi jumatate din cantitatea de paste, dupa care punem toata compozitia de pui cu ciuperci si acoperim cu restul de paste. Deasupra punem restul de bechamel si presaram pe toata suprafata mozzarella sau cascavalul ras si punem vasul la cuptorul incins, la temperatura de 200 de grade, timp de 25-30 de minute pana se rumeneste partea exterioara.

Se servesc calde...!

Pofta buna!

Specific:Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli la cuptor cu piept de pui, ciuperci si sos bechamel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Focaccia cu branza si speck

Focaccia cu branza si speck

Pregatim aluatul,amestecand sarea cu faina,separat drojdia cu putina din apa masurata,adaugam restul

6 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Spaghete cu fructe de mare

Spaghete cu fructe de mare

Pentru inceput, punem la fiert apa pentru paste. Apoi intr-o tigaie cu ulei incins prajim usturoiul

16 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • -500 g fusilli
  • -1 lingura sare
  • -2-3 linguri ulei
  • -2 l apa
  • Umplutura:
  • -400 g piept de pui dezosat si taiat fasii
  • -1 ceapa mijlocie
  • -3-4 catei usturoi
  • -1 cutie ciuperci feliate(400 g)
  • -piper
  • -sare
  • -50 ml ulei masline
  • -2 foi dafin
  • Sos bachamel:
  • -1 l lapte
  • -5-6 linguri cu virf faina
  • -120 g unt
  • -2 linguri ulei
  • -2 linguri vegeta
  • -piper alb (dupa gust)
  • -sare (sa tinem cont ca vegeta contine o cantitate de sare)
  • Pentru decor fata:
  • 200 g mozzarella sau cascaval(ras)

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii ,vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Farfale in sos, cu piept de pui crocant