autor:

autor

» » Supe de legume

Gazpacho (Supa rece de rosii)

   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg. rosii, 1/2 kg. castraveti verzi, 1-2 buc. ardei gras verde, 1-2 buc. ardei proaspat rosu, o ceapa mare, o capatina de usturoi, o legatura frunze telina, 1-2 linguri ulei de masline, 1-2 linguri masline negre fara simburi/felii, optional: 2 linguri cuburi brinza Feta sau telemea f. grasa,, sare si piper dupa gust, 1 cana de gheata pisata

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

32 voturi

Mod de preparare

Rosiile se curata de pielita "la rece"; castravetii se curata de coaja. Se pregatesc cu mixerul cu cutit, tocind fiecare leguma separat, sau, manual, se taie totul foarte fin: ceapa si usturoiul se dau pe razatoarea foarte mica, rosiile, castravetii si ardeii se taie in cubulete foarte mici, frunzele de telina se taie in fisii foarte subtiri. Se amesteca toate ingredientele, inclusiv uleiul de masline si feliutele de masline, si se lasa la frigider pentru a se raci foarte bine, cam 3-4 ore.
Se serveste la masa, presarind deasupra cubulete de brinza Feta/telemea, iar in mijlocul bolului se pune gheata pisata. La servire, se ia din continut de pe marginile laterale, fara a se agita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gazpacho (Supa rece de rosii)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de rosii rece - Gazpacho

Supa de rosii rece - Gazpacho

La robotul de bucatarie punem toate ingridentele ptr supa si actionam robotul 3 minute pina ce toate

12 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Supa cu galusti-pentru pitici sanatosi

Supa cu galusti-pentru pitici sanatosi

Supa aceasta o pregatesc destul de des, baietelului meu ii place foarte mult (dar si noua).Pun la

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iulie 2010

    Super !

  • Fara foto

    roxi (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

    eu mai adaug si salata verde vara e o placere sa o mananci impreuna cu castraveti tocati in farfurie si crutoane de paine prajita

  • Fara foto

    Adi , 05 iulie 2009

    Minunata supa. Mie nu imi iese chiar ca spaniolilor insa cred ca este cat de cat comparabila. Cu putin chimen-praf si o idee de otet balsamic ...mmmm...genial. Si se poate renunta la gheata daca legumele au stat la frigider... :)

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

32 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. rosii
  • 1/2 kg. castraveti verzi
  • 1-2 buc. ardei gras verde
  • 1-2 buc. ardei proaspat rosu
  • o ceapa mare
  • o capatina de usturoi
  • o legatura frunze telina
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1-2 linguri masline negre fara simburi/felii
  • optional: 2 linguri cuburi brinza Feta sau telemea f. grasa,
  • sare si piper dupa gust
  • 1 cana de gheata pisata

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de taitei cu carne