Alegem caisele foarte bine coapte, vor fi mai dulci si mai parfumate si ne vor asigura reusita gemului. Le spalam apoi le desfacem in doua si scoatem samburii.
Punem caisele intr-un vas, de preferat unul cu fundul gros ca sa nu se lipeasca gemul si adaugam indulcitorul.
Dam in cateva clocote, amestecand din cand in cand si adunand spuma care se formeaza.
Cand caisele incep sa fie bine fierte introducem mixerul vertical si pasam compozitia. Mai dam in unul doua clocote. Turnam gemul fierbinte in borcanele curate, sterilizate in prealabil.
Le infiletam bine capacele si le intoarcem cu fundul in sus pana se racesc, ca sa impiedicam patrunderea aerului. Din cantitatile date mi-au iesit doua borcane a cate 400 gr.
Reteta pregatita de Violeta, @caietulcuretete.com, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii