Alegem caisele foarte bine coapte, vor fi mai dulci si mai parfumate si ne vor asigura reusita gemului. Le spalam apoi le desfacem in doua si scoatem samburii.
Punem caisele intr-un vas, de preferat unul cu fundul gros ca sa nu se lipeasca gemul si adaugam indulcitorul.
Dam in cateva clocote, amestecand din cand in cand si adunand spuma care se formeaza.
Cand caisele incep sa fie bine fierte introducem mixerul vertical si pasam compozitia. Mai dam in unul doua clocote. Turnam gemul fierbinte in borcanele curate, sterilizate in prealabil.
Le infiletam bine capacele si le intoarcem cu fundul in sus pana se racesc, ca sa impiedicam patrunderea aerului. Din cantitatile date mi-au iesit doua borcane a cate 400 gr.
Reteta pregatita de Violeta, @caietulcuretete.com, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPrajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....
Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facutDescopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii