Macesele spalate,se pun intr-o oala cu apa si se lasa la fiert pana sunt moi;dupa ce s-au racit,se rastoarna cu tot cu apa in robot,se proceseaza apoi se rastoarna pasta obtinuta din nou in oala,se amesteca cu 3-4cani cu apa,iar dupa 5min se trece totul prin sita;piureul obtinut se pune intr-un vas cu fundul gros,se adauga 1lde apa,zahar,aroma preferata,eu am pus 2stelute de anason si se lasa la fiert,adunand mereu spuma care se formeaza;gemul este gata cand cade greu din lingura,atunci se scoate anasonul,se stoarce lamaia,se amesteca din nou apoi se pune gemul in borcane curate si pentru siguranta,se sterilizeaza in cuptor sau in apa,dupa cum este obisnuit fiecare.
Macesele fiind fructe foarte valoroase terapeutic,gemul poate fi consumat atat de adulti,cate o lingurita in fiecare dimineata pe stomacul gol,cu un pahar cu apa,iar copiilor li se pot pregati un mic dejun delicios si sanatos cu o cana cu lapte si o felie de paine sau biscuiti cu gem.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii