autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2009

Ingrediente
•1 kg mere, , •700 g zahar, , •2-3 pliculete zahar vanilat, , •1 lingurita scortisoara,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

30 voturi

Mod de preparare

1. Merele se curata, se scoate casuta cu samburi si se taie cubulete. Se pun intr-un vas, se adauga zaharul si se lasa 30 minute pana isi lasa zeama. Se pun apoi la foc domol, se adauga zaharul vanilat si scortisoara. Se amesteca din cand in cand, iar cand incepe sa se lege siropul se ia de pe foc si se paseaza. Se lasa apoi pana se leaga bine. Se pune apoi in borcane curata si se inchide ermetic, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Gem de mere

Gem de mere

Se curăță merele și se dau prin răzătoarea mare. Se pune zahărul deasupra și se lasă două

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Conserve si muraturi
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Mixam untura cu zaharul, apoi adaugam smantana. Incorporam ouale, unul cate unul, apoi praful de

6 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Laurentiu Sandulache , 15 octombrie 2013

    lacramioara sandulache si eu fac astazi

  • Fara foto

    Craioveanu Bica , 02 octombrie 2013

    Este foarte bun la placinta de post. Este foarte bun la placinta de post

  • Fara foto

    Mariana Gheorghita , 01 octombrie 2013

    si eu fac

    • Fara foto

      Alina Ionita , 30 august 2013

      ffff bunnn incercatiii....

    • Fara foto

      Floarea Martac , 30 august 2013

      astazi vreau sa fac gem de mere!

    • Fara foto

      Ioana Gliga , 30 august 2013

      bunnnnnnnn

    • Fara foto

      neagoe vasilica (Bucatar) , 15 noiembrie 2010

      este foarte bun azi am facut gem de mere pentru prima data si mi-a iesit excelent multumesc pentru reteta.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

      O bunatate !

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Bun,bun!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Foarte bun

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      eate un deliciu, prepar si eu, dupa aceeasi reteta.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Face si mama si este delicios...................)))00

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Foarte bun...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Si eu pregatesc aproape la fel si pot spune ca este foarte bun.La fel procedez si cu perele.Uneori am facut chiar din ambele amestecate in cantitati variabile si a iesit foarte bun, foarte parfumat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

      Intr-adevar este delicios...Imi place foarte mult...

    • Fara foto

      Mara , 26 septembrie 2009

      Am pregatit aceasta reteta,si a iesit delicioasa,doar ca as recomanda o cantitate de zahar mai mica.

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

      Arata bine, nu stiu insa cat este de gustos, ca nu am facut niciodata, acum am sa incerc, dar eu am dat merele prin razatoare.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

30 voturi

Ingrediente

  • •1 kg mere
  • •700 g zahar
  • •2-3 pliculete zahar vanilat
  • •1 lingurita scortisoara,

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

neagoe vasilica (Bucatar)

este foarte bun azi am facut gem de mere pentru prima data si mi-a iesit excelent multumesc pentru reteta.

Adauga reteta
Retete

din Sucuri si compoturi de fructe

Sirop de brad nefiert Sirop de brad nefiert

Mugurii de brad tineri,se spala, se lasa la zvantat pe prosop si se asaza in borcane alternativ cu zahar sau miere de albine pana la

16 voturi    12 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Supa de Capsuni Supa de Capsuni

Cred că acesta este cel mai simplu desert pe care l-am făcut până acum, este gata în doar 10 minute. Am început

1 vot    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Limonada cu visine