Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
500 gr. de cartosi, 2 galbenusuri de ou, faina, Pentru sos: putin ulei de masline, rosii din bulion, condimente, parmezan
Dificultate: Medie | Timp: 1h 20 min
Mod de preparare
Cartofii se curata si se fierb intregi. Se scurg si se lasa sa se usuce 20 minute, apoi se piseaza bine. Se adauga 2 galbenusuri si faina cit cuprinde pentru a deveni o pasta. Se ia o mica parte si se face un sul subtire. Se taie bucatele, se dau prin faina si se fac diferite forme rasucindu-se pe razatoare sau pe furculita. Astfel se imprima diferite forme. Se pun in apa clocotita si se fierb.
Se servesc cu sos de rosii preparat astfel: se incinge uleiul, se adauga rosii din bulion taiate marunt si se condimenteaza dupa gust. Deasupra, se presara parmezan ras.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gniochi (crochete de cartofi)" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Paste si pizza
1. Puneti pastele la fiert in apa cu sare care clocoteste. .
2. Incalziti uleiul intr-o tigaie
10 voturi
0 comentarii
25 min
Se fierb 10 minute tortelinii in apa cu sare( se introduc in momentul cand apa da in clocot).
Sunculita
8 voturi
8 comentarii
45 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009
Daca fierbi cartofii in coaja,nu vor mai fi atat de aposi.Pentru gust si diversitate,in aluat poti pune:ierburi,rosii uscate,etc.