autor:

lailaobaid

» » , , , Aperitive, Aperitive, Mancaruri cu carne, Sosuri

Gnocchi in sos de rosii cu carne de pui

Autor: lailaobaid (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lailaobaid (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 03 ianuarie 2011

Ingrediente
Pentru gnocchi:, - 800gr piureu de cartof, , - 300 faina,, - sare,, - chiper negru sau alb,, - ulei de masline,, - un ou., Pntru sos:, - 300 gr de carne de pui (eu am folosit carnea de la gaina fripta, "over left"), taiata sau rupta cu mina bucati mici,, - o ciapa pare, taiata bucati mari,, - doi chiperi mari,(rosu sau verde sau galben) taiati bucati mari,, - 6 rosii mari taiate bucati mari,, - 5-7 catei de usturoi,, - o lingurita de cimbru uscat sau proaspat,, - o lingurita de paprica,, - sare dupa gust,, - o lingurita de condimente italiene (Italian spices)(busuioc uscat, oregano, rosemary), - ulei de masline.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

38 voturi

Mod de preparare

Am sa va prezint modul meu de preparare, dar pina la urma puteti face cum va este mai comod si usor.
Mai intii incep cu prepararea gnocchi:
-piureul gata facut de mai inainte, pun in el oul, sare, chiper negru sau alb, amestec foarte bine, treptat incep sa adaug faina, trebuie sa se primeasca ca o coca ce nu se lipeste de mina. Incepem sa rolam aluatul pentru a se primi ca un baston lung, puteti imparti aluatul in citeva parti pentru a fi mai usor de a lucra, se roleaza pina devine cca de diametrul a 1.5-2cm,cu un cutit taiem pe diagonala si punem micii gnocchi pe o tava presurata cu faina.
Se fierbe apa cu sare si ulei de maslina, cind da in fiert punem gnocchi, dupa ce se ridica toti la suprafata mai lasam cca 2-3 minute,scoatem din apa, stropim cu ulei de masline.
Pentru prepararea sosului:
-intru tigaie mai mare, sau cratita se toarna cca 50-70ml ulei de masline, se adauga toate legumele, se sareaza si se acopera cratita,sau tigaia, se lasa la foc mare cca 10 min, dupa care se pun intr-un robut de bucatarie si se fac un piureu, reintoarcem acest piureu in cratita,il lasam sa dewa din nou in fiert, cind fierbe punem bucatile pe pui(gata gatite), sfarimam intre palme cimbrul, punem paprica,condimentele italiene, gnocchi, amestecam foarte bine stingem focul, la servire pot fi presurate cu putin busuioc verde, bine tocat si patrunjel verde, bine tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi in sos de rosii cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Chiftelutele lui Alex

Chiftelutele lui Alex

Pieptul de pui fara pielita se toaca marunt si se amesteca apoi cu morcovul si ceapa date pe razatoarea

7 voturi    7 comentarii
1h
Sosuri
Legume la gratar cu piept de pui si sos de smantana

Legume la gratar cu piept de pui si sos de smantana

Legumele spalate si taiate se sareaza si se pun pe gratar. Cartofii curatati de coaja, spalati, pot

10 voturi    7 comentarii
1h
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Foarte buna! Delicioasa!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2012

    O mancare delicioasa.

  • Fara foto

    diana83 (Bucatar) , 18 iulie 2012

    sotul meu e italian si locuim in italia de multi ani..nici un italian nu a auzit de aceasta reteta...au zis ca e inventata de romania ahahahhahahaha

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

38 voturi

Ingrediente

  • Pentru gnocchi:
  • - 800gr piureu de cartof
  • - 300 faina,
  • - sare,
  • - chiper negru sau alb,
  • - ulei de masline,
  • - un ou.
  • Pntru sos:
  • - 300 gr de carne de pui (eu am folosit carnea de la gaina fripta
  • "over left")
  • taiata sau rupta cu mina bucati mici,
  • - o ciapa pare
  • taiata bucati mari,
  • - doi chiperi mari,(rosu sau verde sau galben) taiati bucati mari,
  • - 6 rosii mari taiate bucati mari,
  • - 5-7 catei de usturoi,
  • - o lingurita de cimbru uscat sau proaspat,
  • - o lingurita de paprica,
  • - sare dupa gust,
  • - o lingurita de condimente italiene (Italian spices)(busuioc uscat
  • oregano
  • rosemary)
  • - ulei de masline.

Raporteaza reteta

Retete
de lailaobaid
Vinete umplute

Vinete umplute

Se taie vinetele in jumate de-a lungul, cu o lingura se scoate miezul. Se prajeste ceapa, morcovul

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sandwich mini pizza

Sandwich mini pizza

Se taie bagheta in jumate de-a lungul, dupa care se taie felii de-a latul, se ung cu uleiul de masline

21 voturi    6 comentarii
1h
Sandviciuri
paste gratin

paste gratin

- Se fierb macaroanele in apa cu sare si ulei. - Se prajeste ceapa cu usturoiul in ulei de masline

6 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Foarte buna! Delicioasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Pesmet picant ptr snitele