Am sa va prezint modul meu de preparare, dar pina la urma puteti face cum va este mai comod si usor.
Mai intii incep cu prepararea gnocchi:
-piureul gata facut de mai inainte, pun in el oul, sare, chiper negru sau alb, amestec foarte bine, treptat incep sa adaug faina, trebuie sa se primeasca ca o coca ce nu se lipeste de mina. Incepem sa rolam aluatul pentru a se primi ca un baston lung, puteti imparti aluatul in citeva parti pentru a fi mai usor de a lucra, se roleaza pina devine cca de diametrul a 1.5-2cm,cu un cutit taiem pe diagonala si punem micii gnocchi pe o tava presurata cu faina.
Se fierbe apa cu sare si ulei de maslina, cind da in fiert punem gnocchi, dupa ce se ridica toti la suprafata mai lasam cca 2-3 minute,scoatem din apa, stropim cu ulei de masline.
Pentru prepararea sosului:
-intru tigaie mai mare, sau cratita se toarna cca 50-70ml ulei de masline, se adauga toate legumele, se sareaza si se acopera cratita,sau tigaia, se lasa la foc mare cca 10 min, dupa care se pun intr-un robut de bucatarie si se fac un piureu, reintoarcem acest piureu in cratita,il lasam sa dewa din nou in fiert, cind fierbe punem bucatile pe pui(gata gatite), sfarimam intre palme cimbrul, punem paprica,condimentele italiene, gnocchi, amestecam foarte bine stingem focul, la servire pot fi presurate cu putin busuioc verde, bine tocat si patrunjel verde, bine tocat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii