autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Gnocchi Romani

Autor: alina - maria buterchi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina - maria buterchi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2008

Ingrediente
pentru 5-6 portii:, , * 1 litru lapte, * 250 gr. gris, * 100 gr. unt, * 50 gr. parmezan ras, * 30-40 gr. cascaval ras sau alt tip de branza, * sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se pune laptele cu putina sare si 50 gr unt, pe foc sa fiarba. Inainte sa inceapa fierberea, focul il facem mic si incorporam, putin cate putin dar incontinu, tot grisul, amestecand mereu cu un tel. Cand compozitia s-a intarit (aproape imediat), incepem sa amestecam cu o lingura de lemn, timp de 20-25 minute...la foc mic, asa incat sa nu se lipeasca de cratita si sa ia gust de afumat.

Dam deoparte cratita si adugam 2 linguri de parmezan ras, amestecam bine. Pe o tava (uda), intindem grisul fiert si cald, cu ajutorul unui cutit mai lat. Acesta il udam des, cand facem aceasta operatie, asa nivelam mai bine grisul. Grisul il intindem pe toata suprafata tavii, de grosime intre 1/2 si 1 cm.

Lasam sa se raceasca iar apoi taiem discuri cu un pahar (diametru maxim 5-6 cm), pe toata suprafata, formand gnocchi. Luam o tava, ungem putin cu unt si punem toate marginile ramase, de la taierea discurilor. Topim restul de 50 gr. unt, punem o parte deasupra marginilor de gris, presaram parmezan, cat dorim.

Deasupra asezam discurile, turnam restul de unt topit si presaram cu parmezan si cascaval. Pentru cantitatea cascaval sau alta branza folosita, decide-ti voi cat sa pune-ti, in functie de gustul vostru.

Se pune in cuptor, la foc potrivit, circa 1/2 ora, sau pana cand face deasupra o crusta aurie. Se lasa putin sa se raceasca, apoi se servesc.


Mentiuni:
Se pot face din timp, iar cand dorim sa-i mancam ... doar incalzim.

Se servesc, in tava in care am preparat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi Romani" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pastitsio (macaroane cu carne tocata )

Pastitsio (macaroane cu carne tocata )

-se fierb macaroanele se strecoara se aseaza in tava unsa cu ulei si se agauga putin ulei peste macaroane

2 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Spaghete cu dovlecei si rosii

Spaghete cu dovlecei si rosii

Fierbeti spaghetele conform indicatiilor de pe ambalaj. Intre timp,spalati rosiile si dovleceii,apoi

4 voturi    2 comentarii
25 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • pentru 5-6 portii:
  • * 1 litru lapte
  • * 250 gr. gris
  • * 100 gr. unt
  • * 50 gr. parmezan ras
  • * 30-40 gr. cascaval ras sau alt tip de branza
  • * sare

Raporteaza reteta

Retete
de alina - maria buterchi
TORT DE PORTOCALE

TORT DE PORTOCALE

Blatul 1. Blatul se poate cumpara sau: se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat cu mixerul

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
peste la cuptor

peste la cuptor

Pestele curatat se aseaza intr-o tava, se presara cu sare, piper si cimbru apoi se pun deasupra ardeii

9 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Intr-o oala cu apa se pune la fiert un morcov, o radacina de patrunjel si o ceapa taiata marunt.

2 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gnocchi Mare e Monti