autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Gnocchi Romani

Autor: alina - maria buterchi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina - maria buterchi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2008

Ingrediente
pentru 5-6 portii:, , * 1 litru lapte, * 250 gr. gris, * 100 gr. unt, * 50 gr. parmezan ras, * 30-40 gr. cascaval ras sau alt tip de branza, * sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se pune laptele cu putina sare si 50 gr unt, pe foc sa fiarba. Inainte sa inceapa fierberea, focul il facem mic si incorporam, putin cate putin dar incontinu, tot grisul, amestecand mereu cu un tel. Cand compozitia s-a intarit (aproape imediat), incepem sa amestecam cu o lingura de lemn, timp de 20-25 minute...la foc mic, asa incat sa nu se lipeasca de cratita si sa ia gust de afumat.

Dam deoparte cratita si adugam 2 linguri de parmezan ras, amestecam bine. Pe o tava (uda), intindem grisul fiert si cald, cu ajutorul unui cutit mai lat. Acesta il udam des, cand facem aceasta operatie, asa nivelam mai bine grisul. Grisul il intindem pe toata suprafata tavii, de grosime intre 1/2 si 1 cm.

Lasam sa se raceasca iar apoi taiem discuri cu un pahar (diametru maxim 5-6 cm), pe toata suprafata, formand gnocchi. Luam o tava, ungem putin cu unt si punem toate marginile ramase, de la taierea discurilor. Topim restul de 50 gr. unt, punem o parte deasupra marginilor de gris, presaram parmezan, cat dorim.

Deasupra asezam discurile, turnam restul de unt topit si presaram cu parmezan si cascaval. Pentru cantitatea cascaval sau alta branza folosita, decide-ti voi cat sa pune-ti, in functie de gustul vostru.

Se pune in cuptor, la foc potrivit, circa 1/2 ora, sau pana cand face deasupra o crusta aurie. Se lasa putin sa se raceasca, apoi se servesc.


Mentiuni:
Se pot face din timp, iar cand dorim sa-i mancam ... doar incalzim.

Se servesc, in tava in care am preparat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi Romani" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu carne tocata

Paste cu carne tocata

Dupa ce spaghetele s-au fiert in apa cu ulei, le-am scurs, le-am dat prin apa rece si am adaugat

7 voturi    0 comentarii
45 min
Paste si pizza
Pizza

Pizza "la masina de paine"

1. Puneti toate ingredientele pentru aluat in masina de paine conform cu instructiunile masinii (ingredientele

1 vot    0 comentarii
45 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • pentru 5-6 portii:
  • * 1 litru lapte
  • * 250 gr. gris
  • * 100 gr. unt
  • * 50 gr. parmezan ras
  • * 30-40 gr. cascaval ras sau alt tip de branza
  • * sare

Raporteaza reteta

Retete
de alina - maria buterchi
TORT DE PORTOCALE

TORT DE PORTOCALE

Blatul 1. Blatul se poate cumpara sau: se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat cu mixerul

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
peste la cuptor

peste la cuptor

Pestele curatat se aseaza intr-o tava, se presara cu sare, piper si cimbru apoi se pun deasupra ardeii

9 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Intr-o oala cu apa se pune la fiert un morcov, o radacina de patrunjel si o ceapa taiata marunt.

2 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc

Se pune apa intr-o cratita cu capac. Adaugam un praf de sare. Aducem apa de fierbere, punem spaghetele in apa si fierbem. Intre timp

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Spaghete Carbonara reţetă simplă Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Lasagna cu carne, ciuperci, branza topita si sos Bechamel