Se spala,se curata si se taie in sferturi gogosarii.
Saramura
Punem intr-un vas 3 litri de apa peste care adaugam otetul,zaharul,sarea,,piperul boabe si frunzele de dafin.
Potrivim de sare si acru dupa gust.
Amestecam si aducem la fierbere acest amestec.
In saramura fierbinte adaugam gogosarii(o parte din gogosari) pentru ai opari.Lasam gogosari in saramura circa 5 min.(pana cand acestia devin usor moi si isi schimba culoarea).
Cu ajutorul unei palete scoatem gogosarii si ii punem intr-un vas.
Punem urmatoarea transa de gogosari si procedam la fel pana cand terminam gogosarii.
Urmeaza sa asezam gogosarii in borcane(eu am folosit borcane de 800 ml.)
Asezam frunze de telina si apoi gogosari in borcane,presand putin.
Zeama in care am oparit gogosarii o turnam peste gogosari,(umplem borcanele pana sus) cu tot cu boabe de piper si foi de dafin.
Capacim.
Sterilizam.......Punem borcanele intr.un vas mai inalt(mai inalt decat inaltimea borcanelor), pe fundul caruia am asezat prosoape de bucatarie.
Adaugam apa rece atata cat sa ajunga pana la buza inferioara a borcanului.
Cand apa incepe sa fiarba dam focul pe mic si fierbem circa 15-20 min.
Tragem vasul de pe foc, acoperim cu paturi groase si lasam asa pana a doua zi cane scoatem borcanele din vas,le stergem si....gata.....in camara cu ele.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii