autor:

pasulischi

» » Prajituri

Gogosi

Autor: pasulischi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: pasulischi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 14 noiembrie 2009

Ingrediente
1/2 kg faina, , cuburi drojdie,, 50 gr unt,, 2 galbenusuri,, 1 paharel esenta rom,, 1 varf sare,, 1/2 l lapte,, 1 l ulei,, 50 gr zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

300 gr lapte caldut, drojdia, o lingurita zahar pudra si 3 linguri faina se incalzesc la foc mic pana se ingroasa. Galbenusurile se freaca cu restul de zahar pudra si se adauga peste amestecul cald. Se amesteca bine si se adauga untul caldut, faina, restul de lapte si sare, incat sa obtinem un aluat de cozonac. Se bate cu lingura de lemn 20 min. Deasupra se presara faina, se acopera si se lasa la dospit 2 ore. Aluatul dospit se rastoarna pe planseta infainata si se intinde o foaie de un deget grosime. Se decupeaza forme cu un pahar si se mai lasa 10 min sa dospeasca. Gogosile se prajesc in ulei fierbinte, la foc domol.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
GOGOSI

GOGOSI

Intr-o craticioara se pune iaurtul,laptele si uleiul sa se incalzeste putin,se adauga si zaharul. Intr-un

29 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Gogosi cu dovleac

Gogosi cu dovleac

Intr-un castron se bat ouale cu sare, zahar, coaja rasa de lamaie si portocala, drojdia inmuiata

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2012

    Delicioase...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    Sunt o bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Foarte bune, mi-e tare pofta!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Foarte buneeeeee!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Tot secretul ca gogosile sa fie pufoase este ca ele sa fie lasate sa dospeasca mult !!! Arata bine gogoselele tale...

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

      Foarte bune gogosile,eu nu adaug galbenus in aluat,dar o sa incerc sa vad diferenta!|

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      Imi plac tare mult...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

      Mmmm,ce bune sunt,imi ploua in gura.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Eu le fac un orificiu in mijloc si se rumenesc tar frumos uniform .Las mai mult la dospit dupa ce le dau forma paharului. Foarte bune.

    • Fara foto

      angy (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

      gustoase!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg faina
  • cuburi drojdie,
  • 50 gr unt,
  • 2 galbenusuri,
  • 1 paharel esenta rom,
  • 1 varf sare,
  • 1/2 l lapte,
  • 1 l ulei,
  • 50 gr zahar pudra.

Raporteaza reteta

Retete
de pasulischi
Fantezie de vara

Fantezie de vara

Se zdrobesc biscuitii si se amesteca impreuna cu margarina.Compozitia se pune intr-o tava dreptunghiulara(sau

7 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Ciocanele cu cartofi la cuptor

Ciocanele cu cartofi la cuptor

Se spala ciocanelele si se sterg cu un prosop de hartie si se aseaza in tava.Cartofii se curata,se

14 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Fripturi
Ceafa la cuptor

Ceafa la cuptor

Feliile de ceafa se spala si se usuca cu un servet de bucatarie. Se aseaza in tava. Deasupra repartizam

6 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Fripturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Delicioase...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pachetele cu branza