Gogosi pufoase

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Gogosi pufoase

Ingrediente

  • 700 gr faina
  • 120 gr unt
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 3 linguri zahar
  • 15 ml esenta rom
  • 300 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 lingurite coaja lamaie+portocala
  • zahar pudra pentru pudrat, ciocolata topita, bombonele colorate

Mod de preparare

Intr-un castron curat se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugati apoi untul moale, galbenusurile, esenta de rom si coaja de portocala si laptele, iar la urma adaugati faina amestacata cu sare si cernuta de doua ori.

Framantati bine cu mana vreo 10 minute dupa care lasati aluatul sa creasca la loc caldut, ferit de curenti de aer, pana cand isi dubleaza sau tripleaza volumul (chestiune de noroc personal :P).

Apoi luati aluatul si intindeti-l cu sucitorul uns cu ulei pe planseta de lucru, unsa si ea bine cu ulei. Intindeti in foaie de 1 cm grosime. Taiati toata foaia rondele cu ajutorul unor forme pentru aluat sau al unui pahar trecut mereu prin faina. Rondelele lasati-le 15 minute sa creasca pe masa.

Le coaceti in ulei. Neavand tigaie speciala gogosi, le-am copt dupa metoda traditionala. Adica intr-un ceaun de tuci am pus ulei si cand acesta a fost suficient de incins am pus la rumenit gogosile. Cu partea de deasupra in jos si le-am lasat cam 2 minute, dupa care le-am intors repejor si le-am mai lasat foarte putin. Se scot cu andreaua si se pun pe un servetel absorbant.

Cat sunt caldute le trecem prin ciocolata topita, cam cat va imbie pohta inimii sau le pudrati cu praf alb de zahar.

Savurati-le in tihna, alaturi de un pahar de lapte! Sunt absolut delicios de pufoase. Parol!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise