autor:

Alice Ciobanu

» » Dulciuri diverse

Gogosi pufoase

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2012

Ingrediente
700 gr faina, 120 gr unt, 40 gr drojdie proaspata, 3 linguri zahar, 15 ml esenta rom, 300 ml lapte, 5 galbenusuri, 1/2 lingurita sare, 2 lingurite coaja lamaie+portocala, zahar pudra pentru pudrat, ciocolata topita, bombonele colorate

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

42 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron curat se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugati apoi untul moale, galbenusurile, esenta de rom si coaja de portocala si laptele, iar la urma adaugati faina amestacata cu sare si cernuta de doua ori.

Framantati bine cu mana vreo 10 minute dupa care lasati aluatul sa creasca la loc caldut, ferit de curenti de aer, pana cand isi dubleaza sau tripleaza volumul (chestiune de noroc personal :P).

Apoi luati aluatul si intindeti-l cu sucitorul uns cu ulei pe planseta de lucru, unsa si ea bine cu ulei. Intindeti in foaie de 1 cm grosime. Taiati toata foaia rondele cu ajutorul unor forme pentru aluat sau al unui pahar trecut mereu prin faina. Rondelele lasati-le 15 minute sa creasca pe masa.

Le coaceti in ulei. Neavand tigaie speciala gogosi, le-am copt dupa metoda traditionala. Adica intr-un ceaun de tuci am pus ulei si cand acesta a fost suficient de incins am pus la rumenit gogosile. Cu partea de deasupra in jos si le-am lasat cam 2 minute, dupa care le-am intors repejor si le-am mai lasat foarte putin. Se scot cu andreaua si se pun pe un servetel absorbant.

Cat sunt caldute le trecem prin ciocolata topita, cam cat va imbie pohta inimii sau le pudrati cu praf alb de zahar.

Savurati-le in tihna, alaturi de un pahar de lapte! Sunt absolut delicios de pufoase. Parol!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi pufoase

Gogosi pufoase

1. Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut. Restul de lapte il incalzim impreuna cu zaharul, atat

812 voturi    58 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Gogosi pufoase

Gogosi pufoase

Jumatate din cantitatea de lapte se amesteca cu drojdia iar jumatate cu zaharul,zaharul vanilat,ouale,,uleiul

151 voturi    26 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    Foarte bune... si arata tare bine!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    Ce frumoase!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    Bine mai arata !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

      Mi-ai facut pofta,voi face si eu ....

    • raluka

      raluka (Chef de cuisine) , 18 februarie 2012

      Arata foarte bine!!Am sa incerc si eu reteta ta!

    • Pur_si_simplu_papa_bun

      Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine) , 17 februarie 2012

      Mi-ar placea si mie o gogoasa cu ciocolata!!! Foarte reusite!!

    • Fara foto

      mary (Chef de cuisine) , 17 februarie 2012

      yamy yamy ce bn arata :D

    • Amalia

      Amalia (Chef de cuisine) , 14 februarie 2012

      Zici ca sunt Donuts :X

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 februarie 2012

      Nu pute-am lipsi :) nici de aici...sant prea bune !!!! pupici

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 februarie 2012

      Un deliciu!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

42 voturi

Ingrediente

  • 700 gr faina
  • 120 gr unt
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 3 linguri zahar
  • 15 ml esenta rom
  • 300 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 lingurite coaja lamaie+portocala
  • zahar pudra pentru pudrat
  • ciocolata topita
  • bombonele colorate

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

Lucia (Chef de cuisine)

Foarte bune... si arata tare bine!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Roci de ciocolata