autor:

KatrinC

» » Aluaturi si Foietaje

Grisine de dovleac

Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 ianuarie 2011

Ingrediente
Pentru aceasta reteta delicioasa ii multumesc mult Laurei Adamache !, Ingrediente pentru 20 grisine, (25 cm):, 500 gr faina, 170 gr apa, 50 gr ulei masline, 12 gr drojdie proaspata, 150 gr piure de dovleac copt, 2 lingurite sare, 1 lingurita miere, susan, mac

Dificultate: Redusa Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Se pune intr-un vas faina si in centrul acesteia se adauga 70 g apa in care s-a dizolvat cele 12 g drojdie si lingurita de miere. Se amesteca putin cu o lingura de lemn, dupa care se adauga si restul apei piureul de dovleac copt si uleiul de masline. Se framinta aluatul pana devine elastic (in caz ca mai este nevoie de ceva faina, mai adaugati 1-2 linguri la necesitate). Cind se va desprinde de maini, atunci inseamna ca e gata. Puneti la loc caldut, sa creasca, practic sa isi dubleze volumul pentru o ora si jumatate (eu am lasat uneori si cite 2 ore la crescut si au fost mult mai crocante). Apoi se rup bucatele mici a cite 30 g fiecare, se ruleaza pe masa de lucru unde se presara mac sau susan, un sul cu diametrul de cca 1-2 cm si lungime 25 cm.
Se pun grisinele in tava tapetata cu hartie de copt si se coc la 200 grade timp de 10-15 min (sau pana se rumenesc frumos) in coptorul preincalzit.
Se servesc dupa ce se mai racoresc un pic.
Incercati reteta, nu veti regreta, sint foarte gustoase !
Daca ti-a placut reteta noastra "Grisine de dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Chec delicios glazurat

Chec delicios glazurat

Spumati margarina cu zaharul, adaugati ouale pe rand, amastecati praful de copt cu faina si o adaugati

9 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu spanac

Placinta cu spanac

1. Se fierbe spanacul 5 minute in apa cu sare, se strecoara si se toaca marunt.Se amesteca cu ceapa

4 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

    Cred ca sant tare bune yumi,yumi...nu am incercat niciodata cu dovleac. Felicitari !*****

Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru aceasta reteta delicioasa ii multumesc mult Laurei Adamache !
  • Ingrediente pentru 20 grisine
  • (25 cm):
  • 500 gr faina
  • 170 gr apa
  • 50 gr ulei masline
  • 12 gr drojdie proaspata
  • 150 gr piure de dovleac copt
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita miere
  • susan
  • mac

Raporteaza reteta

Retete
de KatrinC
Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Clatite: Se va incepe cu pregatirea aluatului pentru clatite: se vor bate cu zaharul cele 2 oua,

8 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Torturi
Chec cu gutui si nuci

Chec cu gutui si nuci

Se separa albusurile de galbenusuri. Se adauga zaharul/zaharul vanilat si se bat spuma separat. Dupa

3 voturi    5 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Se mixeaza oul cu o lingura de zahar. Untul se mixeaza cu restul de zahar pana se obtine o masa pufoasa.

3 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Cred ca sant tare bune yumi,yumi...nu am incercat niciodata cu dovleac. Felicitari !*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Tortia-lipie in gen mexican