Grisine de dovleac

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Grisine de dovleac

Ingrediente

  • Pentru aceasta reteta delicioasa ii multumesc mult Laurei Adamache !
  • Ingrediente pentru 20 grisine, (25 cm):
  • 500 gr faina
  • 170 gr apa
  • 50 gr ulei masline
  • 12 gr drojdie proaspata
  • 150 gr piure de dovleac copt
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita miere
  • susan
  • mac

Mod de preparare

Se pune intr-un vas faina si in centrul acesteia se adauga 70 g apa in care s-a dizolvat cele 12 g drojdie si lingurita de miere. Se amesteca putin cu o lingura de lemn, dupa care se adauga si restul apei piureul de dovleac copt si uleiul de masline. Se framinta aluatul pana devine elastic (in caz ca mai este nevoie de ceva faina, mai adaugati 1-2 linguri la necesitate). Cind se va desprinde de maini, atunci inseamna ca e gata. Puneti la loc caldut, sa creasca, practic sa isi dubleze volumul pentru o ora si jumatate (eu am lasat uneori si cite 2 ore la crescut si au fost mult mai crocante). Apoi se rup bucatele mici a cite 30 g fiecare, se ruleaza pe masa de lucru unde se presara mac sau susan, un sul cu diametrul de cca 1-2 cm si lungime 25 cm.

Se pun grisinele in tava tapetata cu hartie de copt si se coc la 200 grade timp de 10-15 min (sau pana se rumenesc frumos) in coptorul preincalzit.

Se servesc dupa ce se mai racoresc un pic.

Incercati reteta, nu veti regreta, sint foarte gustoase !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise