autor:

norbymesmer

» » Borsuri si Ciorbe

Gulas de peste

Autor: norbymesmer (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 08 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: norbymesmer (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 08 decembrie 2012

Ingrediente
400 gr file de peste, , o ceapa mare sau doua mici, , 1 catel de usturoi, , putin ulei, , 1 lingura de boia dulce, , jumate de lingutita de boia iute, , 125 gr rosii cherry, , un ardei verde, , 2 linguri pline de faina, , 0,5 litru de zeama de legume, , un varf de cutit de chimion, , , , pentru dressing:, , 3-4 linguri vin rosu, , 2 linguri Creme Fraiche sau smantana

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se taie file de peste in patratele de 3x3 cm.



Se taie ceapa fideluta



Se preseaza prin presa usturoiul



Se taie ardeiul in in bucati subtiri



Se pune intr-o oala putin ulei in care se prajesc usor bucatile de peste, se scot bucatile de peste si se aseaza pe un servetel de bucatarie



Se mai adauga in oala putin ulei in care se prajeste ceapa si usturoiul auriu, cand ceapa si usturoiul s-au calit, se ia oala de pe foc se presara boiaua dulce si cea iute, se amesteca apoi, se presara faina se amesteca, se adauca ardeiul verde, taiat si chimionul spart in mojar, totul se stinge cu zeama de legume se amesteca continuu sa fiarba uniform (sa nu se formeze galuste de faina); cand da in fiert se reduce focul si se lasa 10 min la foc incet, se taie rosiile in jumatati si dupa cele 10 minute de fierbere se adauga bucatile prajite de peste, se mai fierbe inca 5-7 min ( nu se mai amesteca sa nu se sparga bucatile de peste.)



Se ia de pe foc se mai drege la nevoie cu sare sau dupa gust cu ardei iute.



Se adauga vinul rosu sec, se amesteca usor







Se serveste in farfurii si se pune deasupra Creme Fraich dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de salata verde cu praz

Ciorba de salata verde cu praz

Se spală foarte bine salata verde, verificând fiecare frunză, prazul, leuşteanul, usturoiul

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba radauteana

Ciorba radauteana

Curatam ceapa, morcovii, pastranacii si telina. Indepartam cotoarele ardeilor si inlaturam samburii.

13 voturi    7 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 400 gr file de peste
  • o ceapa mare sau doua mici
  • 1 catel de usturoi
  • putin ulei
  • 1 lingura de boia dulce
  • jumate de lingutita de boia iute
  • 125 gr rosii cherry
  • un ardei verde
  • 2 linguri pline de faina
  • 0,5 litru de zeama de legume
  • un varf de cutit de chimion
  • pentru dressing:
  • 3-4 linguri vin rosu
  • 2 linguri Creme Fraiche sau smantana

Raporteaza reteta

Retete
de norbymesmer
Meniu de Craciun - specific bavarez

Meniu de Craciun - specific bavarez

Gasca: Se ia de la gasca aripile, gatul, grasimea si organele (pt sos). Se spala gasca cu

7 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Tiramisu (reteta din Italia)

Tiramisu (reteta din Italia)

Se face cafeaua Espresso si se pune la racit, se alege albusul si galbenusurile de ou, galbenusurile

5 voturi    1 comentariu
45 min
Dulciuri diverse
Supa crema de dovleac si portocale

Supa crema de dovleac si portocale

Dovleacul se taie in patratele mai mari, ceapa si ghimbirul in patratele mici Portocala se cojeste

0 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de legume
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE SALATA