Gulasch din Tihanny

Timp pregatire
270 minute
Complexitate
medie
Gulasch din Tihanny

Ingrediente

  • 1kg ceapa taiata fidelute
  • 1kg carne de vita sau mai bine vitel (pulpa )
  • 3 catei de usturoi tocati
  • 1 lingutita chimion spart in mojar
  • 1 lingutita majoran
  • 2 lingurite boia dulce
  • 1 lingurita boia iute
  • 1-2 ardei iuti uscati
  • 0,5 lt fond de vita
  • sare si piper macinat proaspat
  • 150 g de untura de porc
  • 200 g vin rosu sec

Mod de preparare

Aceasta este o reteta maghiara originala de la o doamna de 74 de ani.

In untura de porc se dunstuieste ceapa, se adauga carnea, se prajeste pana totul se prinde putin de oala, se pun condimentele, apoi 2 lingurite de Boia dulce, 1 lingurita boia iute, se stinge cu vin rosu se lasa la fiert incet pana devine cremos, se toarna 0,5 l de zeama de vita si se lasa la fiert 3,5 - 4,00 ore la foc foarte incet.

Se seveste cu galuste de faina ( 200g faina, 1 ou, 0,5 lingurite sare, 125 ml apa calduta, se amesteca bine, aluatul se rade prin razatoare si se fierbe in 2 lt apa clocotita cu sare).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Salata de icre

Salata de icre

Reteta de salata de icre. Cum faci acasa salata de icre.

Salata de icre
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor