autor:

norbymesmer

» » Mancaruri cu carne

Gulasch din Tihanny

Autor: norbymesmer (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 16 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: norbymesmer (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 16 ianuarie 2016

Ingrediente
1kg ceapa taiata fidelute, 1kg carne de vita sau mai bine vitel (pulpa ), 3 catei de usturoi tocati, 1 lingutita chimion spart in mojar, 1 lingutita majoran, 2 lingurite boia dulce, 1 lingurita boia iute, 1-2 ardei iuti uscati, 0,5 lt fond de vita, sare si piper macinat proaspat, 150 g de untura de porc, 200 g vin rosu sec

Dificultate: Medie Timp: 4h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Aceasta este o reteta maghiara originala de la o doamna de 74 de ani.

In untura de porc se dunstuieste ceapa, se adauga carnea, se prajeste pana totul se prinde putin de oala, se pun condimentele, apoi 2 lingurite de Boia dulce, 1 lingurita boia iute, se stinge cu vin rosu se lasa la fiert incet pana devine cremos, se toarna 0,5 l de zeama de vita si se lasa la fiert 3,5 - 4,00 ore la foc foarte incet.

Se seveste cu galuste de faina ( 200g faina, 1 ou, 0,5 lingurite sare, 125 ml apa calduta, se amesteca bine, aluatul se rade prin razatoare si se fierbe in 2 lt apa clocotita cu sare).
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulasch din Tihanny" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
rulada din carne

rulada din carne

Ardeii capia sunt umpluti cu branza cu verdeata, cum se face de obicei. Carnea tocata se amesteca

11 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Varza murata cu coasta afumata.

Varza murata cu coasta afumata.

Usor de facut si fooarte buna! Am pus varza in apa rece si am lasat-o 3ore la desarat. Am portionat

4 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1kg ceapa taiata fidelute
  • 1kg carne de vita sau mai bine vitel (pulpa )
  • 3 catei de usturoi tocati
  • 1 lingutita chimion spart in mojar
  • 1 lingutita majoran
  • 2 lingurite boia dulce
  • 1 lingurita boia iute
  • 1-2 ardei iuti uscati
  • 0,5 lt fond de vita
  • sare si piper macinat proaspat
  • 150 g de untura de porc
  • 200 g vin rosu sec

Raporteaza reteta

Retete
de norbymesmer
Gulas de peste

Gulas de peste

Se taie file de peste in patratele de 3x3 cm. Se taie ceapa fideluta Se preseaza prin presa

4 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Meniu de Craciun - specific bavarez

Meniu de Craciun - specific bavarez

Gasca: Se ia de la gasca aripile, gatul, grasimea si organele (pt sos). Se spala gasca cu

7 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Cum se prepara Tiramisu rețeta originală: Se face cafeaua Espresso si se pune la racit, se

5 voturi    1 comentariu
45 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Surf &Turf