autor:

Sidy

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gulii umplute

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 decembrie 2014

Ingrediente
5-6 gulii, 500 g carne de curcan, pasare, vita sau amestecate, 50 g orez, 2 buc ceapa verde, 4-500 ml iaurt 0,1% grasime, sare, piper, 1 leg. marar verde tocat, smantana ( optional), patrunjel verde

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

6 voturi

Mod de preparare

Curatam guliile si cu ajutorul unei lingurite scoatem miezul lor, astfel incat marginile guliilor sa fie cat mai subtiri. Pastram si miezul scobit.
Ceapa o curatam o taiem felii subtiri si o tragem putin la tigaie , apoi o amestecam cu carnea tocata, orezul bine spalat. Condimentam si adaugam 1/2 legatura de marar verde tocat.
Umplem guliile cu aceasta compozitie si intr-un vas nonaderent punem miezul de gulii, asezand apoi guliile umplute. Printre gulii mai punem miez si frunze de salata sau gulii ( optional) pentru aspect.Presaram marar verde deasupra.Turnam apa sau supa de legume pina sa acopere 3/4 din gulii si le lasam sa fiarba acoperit la foc mic pina sunt fierte guliile si carnea.
Cand toate sunt fierte, adaugam iaurtul si lasam sa mai dea doar un clocot si mancarea este gata. Presaram putin patrunjel verde deasupra si putem servi guliile impreuna cu miezul guliilor si cu putina smantana, cine doreste.
Pofta mare sa aveti si sper sa va placa reteta mea, care este pur romaneasca.

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/05/gulii-umplute.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulii umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gulii umplute

Gulii umplute

Se spala guliile, se curata bine, apoi li se taie un capacel la partea superioara si li se indeparteaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gulii umplute

Gulii umplute

Se curata guliile de frunze apoi se spala ,se sterg,li se taie cu capacel deasupra apoi scoatem miezul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    o mincare foarte buna guli umplute cu carne , 19 februarie 2017

    o mincare foarte buna guli umplute cu carne

  • Fara foto

    nicoleta bornaci , 10 ianuarie 2015

    Bune

  • Fara foto

    Cosmin Paul , 06 ianuarie 2015

    no manca tu!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2014

      o bunatate... sunt preferatele noastre...

    • cotizo

      cotizo (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2014

      Cat de mult imi plac mie , guliile umplute !

    • Fara foto

      Toncean Valer , 28 decembrie 2014

      Cat de mult imi plac mie , guliile umplute !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

6 voturi

Ingrediente

  • 5-6 gulii
  • 500 g carne de curcan
  • pasare
  • vita sau amestecate
  • 50 g orez
  • 2 buc ceapa verde
  • 4-500 ml iaurt 0,1% grasime
  • sare
  • piper
  • 1 leg. marar verde tocat
  • smantana ( optional)
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

68 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

228 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

25 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

o mincare foarte buna guli umplute cu carne

o mincare foarte buna guli umplute cu carne

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cosulete aperitiv de primavara Cosulete aperitiv de primavara

Se taie foile de placinta in patrate cu latura de cca 15-20 cm. Se curata ceapa si se taie julien apoi incingem un strop de ulei de

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Bagheta umpluta in crusta de bacon Bagheta umpluta in crusta de bacon

Taiem capetele baghetei, o taiem in 2 jumatati si apoi pe lung. Scoatem o parte din miez lasand pe coaja cca 0,5 cm. Preparam o omleta

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza
CARTOFI CU BRANZA LA CUPTOR