Gulii umplute

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Gulii umplute

Ingrediente

  • 5-6 gulii
  • 500 g carne de curcan, pasare, vita sau amestecate
  • 50 g orez
  • 2 buc ceapa verde
  • 4-500 ml iaurt 0,1% grasime
  • sare
  • piper
  • 1 leg. marar verde tocat
  • smantana ( optional)
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Curatam guliile si cu ajutorul unei lingurite scoatem miezul lor, astfel incat marginile guliilor sa fie cat mai subtiri. Pastram si miezul scobit.

Ceapa o curatam o taiem felii subtiri si o tragem putin la tigaie , apoi o amestecam cu carnea tocata, orezul bine spalat. Condimentam si adaugam 1/2 legatura de marar verde tocat.

Umplem guliile cu aceasta compozitie si intr-un vas nonaderent punem miezul de gulii, asezand apoi guliile umplute. Printre gulii mai punem miez si frunze de salata sau gulii ( optional) pentru aspect.Presaram marar verde deasupra.Turnam apa sau supa de legume pina sa acopere 3/4 din gulii si le lasam sa fiarba acoperit la foc mic pina sunt fierte guliile si carnea.

Cand toate sunt fierte, adaugam iaurtul si lasam sa mai dea doar un clocot si mancarea este gata. Presaram putin patrunjel verde deasupra si putem servi guliile impreuna cu miezul guliilor si cu putina smantana, cine doreste.

Pofta mare sa aveti si sper sa va placa reteta mea, care este pur romaneasca.

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/05/gulii-umplute.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise