Gulii umplute

Se spala guliile, se curata bine.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Gulii umplute

Ingrediente

  • 4-5 gulii mari
  • 2-3ciuperci
  • 3 linguri de orez cu bob rotund
  • 250g carne tocata de curcan
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • o bucatica de telina
  • jumatate de ceapa
  • ulei
  • sare
  • amestec de condimente uscate
  • o lingura de legume deshidratate fara sare
  • marar
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Se spala guliile, se curata bine, apoi li se taie un capacel la partea superioara si li se indeparteaza miezul, ajutandu-ne de o lingurita. Se pune o craticioara cu apa si un praf de sare, pe foc, iar cand clocoteste, se scufunda guliile si se lasa sa fiarba cca. 10 de minute, dupa care se scot si se lasa sa se scurg cu fata in jos

Se curata legumele, apoi morcovul, telina si ardeiul se taie in cubuletete, ciupercile se feliaza.

Se pune la incins un pic de ulei, apoi calim legumele, adaugand si orezul si apoi carnea tocata. Se pune cate un pic de apa, inabusind astfel legumele, orezul si carnea tocata. Potrivim de sare si condimente dupa gust, iar cand orezul este umflat bine, se da tigaia de pe foc si presaram verdeata tocata fin.

Se umple fiecare gulie si se aseaza una langa alta, intr-o forma de chec (sau tavita mai inalta), se adauga apa pana la marginea taiata a guliilor, se toarna si un pic de ulei, un praf de sare, legumele deshidratate si se da la cuptor cca. 30 de minute. Se servesc fierbinti simple sau cu smantana!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise