autor:

Alina

» » Torturi

Heavenly Cake

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 februarie 2014

Ingrediente
pentru blat:, - 13 albusuri, - 170 g zahar tos, - 125 g zahar pudra, - 130 g faina, - 30 g amidon, - zeama de la 1/2 lamaie, , , pentru crema:, - 800 ml lapte, - 3 linguri zahar, - 5 linguri amidon, , - 4 albusuri, - 100 g zahar tos, - o lgt zeama de lamaie, - 1 praf de sare, , - o cana de iaurt 2 % grasime, - 2 pliculete gelatina, - 1 lgt esenta de vanilie, , Pentru decor, - 2 portocale, - 2 capsune (nu sunt obligatorii), - 150 g zahar, - 200 ml apa

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

I. Blatul
1. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Dupa ce s-a format spuma adaugam si zeama de lamaie si batem in continuare.
2. Adaugam in albusuri zaharul tos = cate o lingura. Dupa fiecare lingura de zahar adaugata batem bine, pana se dizolva zaharul.
3. Cerneti intr-un vas zaharul pudra cu faina si amidonul.
4. Adaugati putin cate putin din amestecul de zahar, faina si amidon in albusurile batute si amestecati cu o spatula de sus in jos.
5. Dupa ce ati omogenizat compozitia puneti-o intr-o tava cu diametrul de 28 cm (puteti pune si in tavi cu diametrul mai mic) tapetata cu hartie de copt.
6. Dati la cuptorul preincalzit la foc potrivit (180 grade C) pana cand se rumeneste (la cuptorul meu a durat ~ 45 min).
II. Crema
II.1. Crema de lapte
1. Puneti la fiert 600 ml de lapte cu cele 3 linguri de zahar.
2. Puneti amidonul in restul de lapte rece si amestecati .
3. Cand laptele da in fiert, luati oala de pe foc. Adaugati amidonul amestecat cu laptele rece in aceasta si invartiti energic cu telul.
4. Puneti cratita pe foc si mai lasati 5-6 min, timp in care amestecati.

II.2. Crema de albusuri
1. Bateti albusurile spuma cu praful de sare si zeama de lamaie.
2. Adaugati zaharul putin cate putin si bateti in continuare.
Crema de lapte se incorporeaza (cat este inca fierbinte) in crema de albusuri. Se adauga plicurile de gelatina preparata conform instructiunilor, iaurtul, esenta de vanilie si se amesteca bine.

III. Decorul

1. Intr-un vas pregatiti un sirop din 200 ml de apa si 150 g zahar pe care il puneti la fiert.
2. Intr-un alt vas puneti 400 ml de apa la fiert.
3. Spalati portocalele bine si taiati-le felii subtiri (sa aveti un cutit care taie bine ... ale mele au iesit cam groase :|)
4. Puneti feliile de portocale in apa clocotita timp de 2 minute.
5. Mutati feliile de portocala in vasul cu siropul fierbinte. Lasati pe foc inca 4 minute.
6. Scoateti feliile de portocala pe o farfurie si lasati-le la racit.

Asamblare:

1. Acoperiti o forma cu fundul detasabil cu folie stretch.
2. Puneti portocalele si capsunele feliate (arata mai bine daca alegeti doar o varianta ... ori capsune, ori portocale... eu le-am pus pe amandoua la insistentele fetitei mele)
3. Turnati incet crema peste ele.
4. Puneti deasupra blatul racit si acoperiti cu folie stretch.
5. Dati la frigider minim 6 ore. .. :D La mine a stat 3 zile :)) ca am fost plecata de acasa :)
6. Scoateti inelul de la forma detasabila si folia de deasupra. Puneti o farfurie pe blat, rasturnati prajitura si scoateti fundul tavii si restul de folie.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Heavenly Cake" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • pentru blat:
  • - 13 albusuri
  • - 170 g zahar tos
  • - 125 g zahar pudra
  • - 130 g faina
  • - 30 g amidon
  • - zeama de la 1/2 lamaie
  • pentru crema:
  • - 800 ml lapte
  • - 3 linguri zahar
  • - 5 linguri amidon
  • - 4 albusuri
  • - 100 g zahar tos
  • - o lgt zeama de lamaie
  • - 1 praf de sare
  • - o cana de iaurt 2 % grasime
  • - 2 pliculete gelatina
  • - 1 lgt esenta de vanilie
  • Pentru decor
  • - 2 portocale
  • - 2 capsune (nu sunt obligatorii)
  • - 150 g zahar
  • - 200 ml apa

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu zmeura