autor:

Fara foto

» » Salate

Hrean cu lapte covăsit

Autor: Geana Dobro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Geana Dobro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 septembrie 2012

Ingrediente
Hrean (rădăcină) mărime medie 2/3 buc, Lapte covăsit (lapte bătut, iaurt, sana, chefir) 1 litru, Sare ¼ linguriţă

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Hreanul se curăţă şi se trece prin răzătoare (secţiunea cea mai fină) după care se lasă la temperatura camerei 30/60 minute răsfirat pe o tăviţă pentru ca iuţeala să se diminueaze. Cu cât în încăpere este mai cald iuţeala se pierde mai repede. Dacă hreanul este mai vechi şi nu a stat în pământ iuţeala dispare mai repede. Dacă nu vă place iuţeala deloc lăsaţi hreanul 3 / 4 ore să stea, chiar mai mult. Laptele covăsit se amestecă bine după care se introduce hreanul şi sarea şi se amestecă din nou puţin pentru omogenizare. Se lasă la rece cel puţin 12 ore şi în general se serveşte rece. Nu-l consumaţi imediat fiindca nu are un gustul format. Gustul ideal este după 24 de ore. Astfel preparat hreanul însoţeşte foarte bine carnea prăjită rece şi în general produsule din carne de porc reci precum cârnaţi prăjiţi, sângerete, tobă, caltaboş, jumări etc. sau ciolan afumat fiert cu cartofi fierţi bucăţi. Cartofii piure făcuţi simplu doar cu sare şi puţin ulei se potrivesc foarte bine cu hreanul cu lapte covăsit care poate fi consumat şi doar cu pâine sau gol pur şi simplu. În unele sate aproape întreaga iarnă pe masa din bucătărie stă un castronaş cu hrean astfel preparat. Laptele covăsit azi e înlocuit la oraş cu succes de produsele de pe piaţă: lapte bătut, iaurt, sana, chefir.
Daca ti-a placut reteta noastra "Hrean cu lapte covăsit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Salată cu ton, colorată

Salată cu ton, colorată

1. Se spală roşiile şi se taie mărunt. 2. De pe boabele de mazăre şi porumb, se scurge zeama,

55 voturi    9 comentarii
10 min
Salate reci
Salata taraneasca

Salata taraneasca

Se spala rosiile,ardeiul,ceapa.Se curata castravetele,si oul fiert tare, de coaja.Se taie totul cubulete(rosii,castravete,ceapa,parizer,oul

8 voturi    2 comentarii
20 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
269.99 lei
202.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Geana Dobro (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2012

    Multumesc "In bucataria vesela"! In curand vine iarna si sper sa se bucure multi de hreanul astfel preparat, extrem de simplu.

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    O reteta cu istorie si trecut, foarte buna. Multumim de reteta si de amintirea ei.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Hrean (rădăcină) mărime medie 2/3 buc
  • Lapte covăsit (lapte bătut
  • iaurt
  • sana
  • chefir) 1 litru
  • Sare ¼ linguriţă

Raporteaza reteta

Retete
de Geana Dobro
Mâncare de mazăre verde

Mâncare de mazăre verde

Într-un vas se pune la fiert mazărea verde, apă cât să o acopere bine şi sarea. Se lasă la

1 vot    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Geana Dobro (Chef de cuisine)

Multumesc "In bucataria vesela"! In curand vine iarna si sper sa se bucure multi de hreanul astfel preparat, extrem de simplu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata de varza cu rosii deshidratate si ton Salata de varza cu rosii deshidratate si ton

Tocăm varza fideluță, apoi o frecăm cu puțină sare și o stropim cu zeamă de lămâie. O lăsăm așa 10-15 minute, să-și

0 voturi    0 comentarii
15 min
Bucate la borcan
Salata aromata de toamna Salata aromata de toamna

Aceasta salata am mancat-o prima oara in casa cumnatei mele in Bucovina, ea a invatat reteta de la mama ei. Trebuie sa recunosc ca ador

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Salata cu ou