autor:

Fara foto

» » Salate

Hrean cu lapte covăsit

Autor: Geana Dobro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Geana Dobro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 septembrie 2012

Ingrediente
Hrean (rădăcină) mărime medie 2/3 buc, Lapte covăsit (lapte bătut, iaurt, sana, chefir) 1 litru, Sare ¼ linguriţă

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Hreanul se curăţă şi se trece prin răzătoare (secţiunea cea mai fină) după care se lasă la temperatura camerei 30/60 minute răsfirat pe o tăviţă pentru ca iuţeala să se diminueaze. Cu cât în încăpere este mai cald iuţeala se pierde mai repede. Dacă hreanul este mai vechi şi nu a stat în pământ iuţeala dispare mai repede. Dacă nu vă place iuţeala deloc lăsaţi hreanul 3 / 4 ore să stea, chiar mai mult. Laptele covăsit se amestecă bine după care se introduce hreanul şi sarea şi se amestecă din nou puţin pentru omogenizare. Se lasă la rece cel puţin 12 ore şi în general se serveşte rece. Nu-l consumaţi imediat fiindca nu are un gustul format. Gustul ideal este după 24 de ore. Astfel preparat hreanul însoţeşte foarte bine carnea prăjită rece şi în general produsule din carne de porc reci precum cârnaţi prăjiţi, sângerete, tobă, caltaboş, jumări etc. sau ciolan afumat fiert cu cartofi fierţi bucăţi. Cartofii piure făcuţi simplu doar cu sare şi puţin ulei se potrivesc foarte bine cu hreanul cu lapte covăsit care poate fi consumat şi doar cu pâine sau gol pur şi simplu. În unele sate aproape întreaga iarnă pe masa din bucătărie stă un castronaş cu hrean astfel preparat. Laptele covăsit azi e înlocuit la oraş cu succes de produsele de pe piaţă: lapte bătut, iaurt, sana, chefir.
Daca ti-a placut reteta noastra "Hrean cu lapte covăsit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Salata de sfecla rosie

Salata de sfecla rosie

Sfecla,spalata,se fierbe;dupa ce este fiarta(cca 1 ora sau putin mai mult),se curata,apoi,cu un cutit

19 voturi    13 comentarii
2h
Salate reci
Salata greceasca

Salata greceasca

Se spala legumele, se curata care trebuie curatate, apoi le taiem dupa preferinta. Le punem intr-un

47 voturi    8 comentarii
15 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Geana Dobro (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2012

    Multumesc "In bucataria vesela"! In curand vine iarna si sper sa se bucure multi de hreanul astfel preparat, extrem de simplu.

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    O reteta cu istorie si trecut, foarte buna. Multumim de reteta si de amintirea ei.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Hrean (rădăcină) mărime medie 2/3 buc
  • Lapte covăsit (lapte bătut
  • iaurt
  • sana
  • chefir) 1 litru
  • Sare ¼ linguriţă

Raporteaza reteta

Retete
de Geana Dobro
Mâncare de mazăre verde

Mâncare de mazăre verde

Într-un vas se pune la fiert mazărea verde, apă cât să o acopere bine şi sarea. Se lasă la

1 vot    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Geana Dobro (Chef de cuisine)

Multumesc "In bucataria vesela"! In curand vine iarna si sper sa se bucure multi de hreanul astfel preparat, extrem de simplu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata cu pui Salata cu pui

Spalam salata, o uscam bine si o taiem potrivit, clatim rosiile si le taiem in patru. Pentru aceasta salata, am folosit paste fundite

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive cu carne
Salata vegetariana de quinoa cu fasole rosie, linte si branza feta Salata vegetariana de quinoa cu fasole rosie, linte si branza feta

Cum sa pregatesti quinoa: Pune quinoa intr-o sita si clateste-o cu apa rece de 2-3 ori pentru a elimina gustul amar al acesteia; Adauga

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Salata de castraveti cu branza