Iepure cu praz si masline la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mai intai pregatim ingredientele.

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Iepure cu praz si masline la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Ingrediente

  • 500 g carne de iepure
  • 2 fire de praz
  • 2 morcovi
  • 1 ardei roșu
  • 200 g ciuperci din conservă
  • 150 g măsline cu sâmburi
  • 300 g pastă de roșii
  • sare, după gust
  • 1 linguriță ierburi de grădină, uscate
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 50 ml ulei
  • 250 ml apă
  • 1 legătură de pătrunjel verde

Mod de preparare

Mai întâi pregătim ingredientele.

Porționăm carnea bine spălată și curățată și o stropim cu zeamă de lămâie pentru frăgezire.

Presărăm sare peste ea și o lăsăm la odihnit, la rece, până pregătim restul ingredientelor.

Scurgem măslinele, le clătim și le lăsăm pentru câteva minute în apă rece.

Curățăm prazul, îl spălăm și îl tocăm rondele, la fel și morcovii.

Curățăm ardeiul și îl tocăm fâșii.

Scurgem ciupercile și le tocăm mai mărunt.

Când avem toate aceste ingrediente pregătite dăm startul preparării rețetei Iepure cu praz și măsline la Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune.

Turnăm uleiul în oala aparatului, apoi adăugăm pe rând toate legumele, apoi pasta de roșii, ierburile de grădină uscate și carnea.

Turnăm apă doar atât cât să fie ingredientele acoperite și punem capacul aparatului, comutându-l pe poziția închis, adică spre semnul de pe vas, cu lacăt închis.

Ne asigurăm ca supapa de pe capac să fie în poziția pentru eliberare a aburului, pentru că la gătirea lentă nu avem nevoie de presiune.

Conectăm aparatul la sursa de tensiune și apăsăm tasta slow cook.

Alegem modul de temperatură apăsând tasta high și setăm timpul pentru 4 ore.

Și gata, putem pleca la piață, la coafor sau putem face orice altceva numai mâncare, nu.

Mâncarea o prepară minunatul Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune.

După expirarea timpului, deschidem capacul rotindu-l spre semnul cu lacăt deschis și testăm ingredientele dacă sunt pătrunse.

Dacă nu sunt bine pătrunse, putem să mai prelungim durata de preparare cu 30 de minute, sau 1 oră, după caz.

La mine au fost pătrunse suficient, doar morcovii au rămas ușor al dente, dar tare buni au fost așa.

Carnea a fost foarte fragedă, dar depinde și aici de cât de fraged este iepurele.

Presărăm pătrunjel verde tocat și servim deliciosul preparat, alături de familie.

Un alt plus pentru acest Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune este faptul că se curăță ușor.

Piesele de pe capac, respectiv garnitura și supapa se desfac ușor și le putem curăța sub jet de apă.

Pentru mai multe detalii despre aparat, puteți acesa acest link: https://goo.gl/47BLsS.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta rustica cu cirese

Tarta rustica cu cirese

Tarta rustica cu cirese
Ardei umpluti cu branza

Ardei umpluti cu branza

Ardei umpluti cu branza
Paleuri cu crema de ciocolata

Paleuri cu crema de ciocolata

Paleuri cu crema de ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor