autor:

Alice Ciobanu

» » Fripturi

Iepure in dafi si cartofi la cuptor

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 august 2012

Ingrediente
4 pulpe de iepure, sare si piper proaspat macinat, 50 ml vin alb demi-dulce, ulei de masline, un praf de nucsoara, amestec Tex-mex, il gasiti pe afaf.ro, o mana zdravana de frunze de dafin, * pulpele de iepure le puteti inlocui cu succes cu pulpe de curcan, doar ca fara piele si putin crestate..., pentru garnitura:, cartofi curatati si taiati felii grosute, sare dupa gust, putin ulei

Dificultate: Redusa Timp: 2h 50 min

1 vot

Mod de preparare

Luati pulpele de iepure, spalati-le cu apa rece si apoi puneti-le la fiert intr-o oala cu apa rece si sare. Lasati-le sa de-a cateva clocote si carnea sa devina albicioasa. Scurgeti-le bine de apa in care au fiert. Stropiti o tava pentru friptura cu putin ulei de masline. Randuiti frumos pulpele de iepure.
Stropiti-le cu amestec Tex-Mex (il puteti comanda online de pe site-ul afaf, dand click aici), din belsug, adaugati sare, un praf de nucsoara si apoi frunzele de dafin. Sa acopere bine de tot carnita. Turnati vinul, o cana din zeama in care a foert carnea , acoperiti cu folie de aluminiua si dati la cuptor, la treapta 3. Lasati asa pana incepe a se face, cum se zice. Scoateti apoi folia si lasati pana se rumenesc si carnea devine rozalie, mai invartiti-o din cand in cand, stropiti cu zeama din tava, avand grija sa nu se arda.
Consumati cu incredere alaturi de cartofiori sau o stransica salata din rosii, castraveciori, dovlecei fasii si toate astea stropite cu ulei de masline...... si.... neaparat putintica sare de mare.
Pentru a face garnitura de cartofi: luati cartofii, curatati-i, spalati-i in apa rece, taiati-i felii grosute. Apoi le puneti intr-o oala cu apa rece si puneti la fiert, lasandu-i in clocot fix 6 minute.
Scoateti-i, scurgeti-i bine de apa si aruncatii intr-o tava unsa bine cu ulei.
Sare dupa gust... si la cuptor pana se rumenesc. Mai invartiti in ei, din cand in cand, sa nu se prinda, arda etc.
Va las...am un weekend plin de ...relaxare.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure in dafi si cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Snitel din piept de pui

Snitel din piept de pui

Pieptul de pui se transeaza si se condimenteaza, dupa gust cu condimente pentru carne de pui. Se

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Fripturi
Arosto con le patate (Cotlet de porc cu cartofi)

Arosto con le patate (Cotlet de porc cu cartofi)

Cotletul de porc se spala, se usuca cu un servet, se sareaza, se pipereaza, se pune catelul de usturoi

14 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

2h 50 min

1 vot

Ingrediente

  • 4 pulpe de iepure
  • sare si piper proaspat macinat
  • 50 ml vin alb demi-dulce
  • ulei de masline
  • un praf de nucsoara
  • amestec Tex-mex
  • il gasiti pe afaf.ro
  • o mana zdravana de frunze de dafin
  • * pulpele de iepure le puteti inlocui cu succes cu pulpe de curcan
  • doar ca fara piele si putin crestate...
  • pentru garnitura:
  • cartofi curatati si taiati felii grosute
  • sare dupa gust
  • putin ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Delicios...

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de miel la cuptor - reteta casei