autor:

Dachman Laura

» » , , , , Dulciuri diverse, Inghetate, Prajituri, Sosuri, Spume si creme dulci

Inghetata cu mascarpone, vin si sirop cu stafide

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2009

Ingrediente
Cantitate : 4 portii, Ingrediente, Sirop, •120 ml vin pentru desert, •120 gr stafide, •90 gr zahar brun, •1 lingurita esenta de vanilie, Inghetata, •300 ml lapte, •5 linguri miere, •60 gr zahar brun, •1 lingurita esenta de vanilie, •4 galbenusuri, •250 gr mascarpone

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

18 voturi

Mod de preparare

1. Pentru a face siropul, toarna vinul peste stafide si lasa-le la inmuiat timp de 2 ore.Pune zaharul si vanilia in 60 ml apa, intr-un vas mic, si incalzeste-le pana ce zaharul s-a dizolvat si s-a obtinut un sirop clar.Mareste focul si lasa siropul sa dea in clocot.Adauga stafidele cu vin si fierbe-le timp de 5 minute, pana ce obti siropul.Lasa-l sa se raceasca la temperatura camerei, apoi acopera-l si pune-l la frigider.
2. Pentru a face inghetata, incalzeste putin laptele, mierea si zaharul, intr-o cratita.Gradat, mareste focul, amestecand din cand in cand, pana ce zaharul s-a dizolvat si amestecul ajunge la punctul de fierbere, apoi ia-l de pe foc.Adauga vanilia si amesteca.Pune galbenusurile int-un bol si toarna laptele fierbinte peste ele ,putin cate putin, amestecand continuu.Adauga branza mascarpone si amesteca.
3. Strecoara compozitia obtinuta si pune-o la frigider 1 ora.Pe urma pune-o la congelator pentriu inca 1 ora, amesteca in ea, apoi repeata aceasta operatiune de 3-4 ori.
4. Pune deoparte 2/3 din stafide.Pune inghetata intr-un vas de plastic si inglobeaza stafidele pastrate si 2 linguri sirop.Pune ingheta la congelator pentru cel putin 2 ore inainte de a o servi.Serveste-o alaturi de siropul cu stafidele ramase.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu mascarpone, vin si sirop cu stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Inghetata de sirop de artar cu bucati crocante de caramele

Inghetata de sirop de artar cu bucati crocante de caramele

1. Daca laptele il cumparati in tub (ca cel de pasta de dinti): turnati laptele intr-un borcan cu

13 voturi    12 comentarii
10 min
Spume si creme dulci
Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Punem albusurile intr-un lighean si galbenusurile intr-o cratita. Batem galbenusurile, punem zaharul,

16 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Delicioasa!

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 03 august 2011

    Foarte bine arata si cred ca e superdelicioasa. Bravo!*****

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Foarte buna!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      O bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      Foarte frumoasa inghetata, dar indrazneata reteta, cum o fi combinatia cu vin???????

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Felicitari! Nota 10.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Am salvat si eu reteta.Arata nemaipomenit.Felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Te-am votat si am luat reteta sper sa-mi iasa buna.Felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      O bunatate...Merita incercata.

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Este super, dar cred ca putin cam complicata.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Daaaaaaa! Super-inghetata dar si complicata(sau nu).

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

18 voturi

Ingrediente

  • Cantitate : 4 portii
  • Ingrediente
  • Sirop
  • •120 ml vin pentru desert
  • •120 gr stafide
  • •90 gr zahar brun
  • •1 lingurita esenta de vanilie
  • Inghetata
  • •300 ml lapte
  • •5 linguri miere
  • •60 gr zahar brun
  • •1 lingurita esenta de vanilie
  • •4 galbenusuri
  • •250 gr mascarpone

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Delicioasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Crema di limoncello amalfi Crema di limoncello amalfi

Fierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie. Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Budinca de tapioca cu lapte de hrisca Budinca de tapioca cu lapte de hrisca

Se pune tapioca intr-un bol cu apa rece, iar dupa ce s-a umflat, se scurge apa si se rastoarna in vasul cu lapte, pe foc. Se amesteca

0 voturi    0 comentarii
30 min
Budinci
Inghetata cu scortisoara