autor:

anuta

» » , , Dulciuri diverse, Inghetate, Spume si creme dulci

Inghetata cu vanilie si coaja confiata de portocala

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 februarie 2016

Ingrediente
2 galbenusuri, 60 g zahar pudra, 200 ml lapte , 250 ml smantana degresata/ frisca lichida, 1 baton de vanilie/ 1 esenta de vanilie, 2 linguri de coaja de portocala confiata (bucatele mici de coaja fierte in suc de portocala si zahar)

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert, se adauga batonul de vanilie si se lasa pe foc, cam 10 minute. Se amesteca din cand in cand, pentru a nu se lipi de oala. Separat, se amesteca galbenusurile cu zaharul pudra, pana se obtine o paste cremoasa. Laptele se strecoara, se lasa putin la racit, dupa care se amesteca cu galbenusurile si se bat pana la omogenizare. Acest amestec sa pune la bain marie, se adauga si coaja confiata si amesteca pana ce se ingroasa. Cand s-a obtinut o crema consistenta, se ia de pe foc, se lasa putin la rece, apoi se adauga si smantana si se amesteca bine. Se da 2 ore la congelator pana se intareste.

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu vanilie si coaja confiata de portocala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Gem de caise

Gem de caise

Caisele se spala, se desfac pe jumatate si se scot samburii. In cratita in care veti fierbe gemul,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Spume si creme dulci
Sufleu de ciocolata alba

Sufleu de ciocolata alba

Ciocolata se topeste. Ouale se separa. Albusurile se bat spuma. Galbenusurile cu cele 2 ling de zahar,

2 voturi    2 comentarii
1h
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 galbenusuri
  • 60 g zahar pudra
  • 200 ml lapte 
  • 250 ml smantana degresata/ frisca lichida
  • 1 baton de vanilie/ 1 esenta de vanilie
  • 2 linguri de coaja de portocala confiata (bucatele mici de coaja fierte in suc de portocala si zahar)

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Mousse de ciocolata neagra Mousse de ciocolata neagra

Ciocolata (am folosit ciocolată cu 52% cacao) se topeşte pe baie de aburi împreună cu o linguriţă de cafea măcinată (am

1 vot    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Creme brulee Creme brulee

Intr-o cratita mai adanca se pune smantana si se lasa la incalzit fara sa fiarba. Amestecam galbenusurile cu zaharul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Pudding insiropat de lamaie