autor:

TeoBucatar

» » Inghetate

Inghetata de caise cu fistic

Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iulie 2011

Ingrediente
-3 galbenusuri,, -100 g zahar,, -500 ml lapte,, -500 g caise,, -3-4 linguri de frisca,, -un plic zahar vanilat,, - 3 linguri fistic maruntit,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

Se freaca zaharul, zaharul vanilat si ouale pana devin o crema. Intre timp am fiert laptele pe care il turnam putin cate putin peste crema de oua.Transferam vasul pe baie de abur si lasam sa fiarba pana se imbraca lingura.
Lasam crema sa se raceasca si spalam, curatam de samburi si de coaja caisele(trebuie alese caise foarte bine coapte) pe care le zdrobim bine ca sa obtinem un piure. Il adaugam peste crema care s-a racit, adaugam fisticul si dam la congelator. Din cand in cand frecam bine amestecul ca sa se sparga cristalele de gheata si sa devina cat mai cremos. Cand frecam pentru ultima oara marmoram inghetata cu cateva linguri de frisca.
Dintre toate inghetatele de fructe cea de caise mi se pare cea mai aromata si mai buna, concurata poate doar de cea de pepene.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de caise cu fistic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
INGHETATA DE CIOCOLATA

INGHETATA DE CIOCOLATA

Ouale impreuna cu zaharul se pun intr-un vas si se bat deasupra unui vas cu apa pe foc. Ele se bat

22 voturi    8 comentarii
30 min
Inghetate
Inghetata cu pepene galben

Inghetata cu pepene galben

Cu ajutorul blenderului facem un piure din pepene. Frisca o batem spuma cu zaharul pudra si zaharul

13 voturi    3 comentarii
45 min
Inghetate

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andreea Vamos , 08 iunie 2014

    frisca cum trebuie sa fie lichida sau batuta?

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

    TeoBucatar = TeoCofetar ?

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Trebuie incercata urgent !

    • TeoBucatar

      TeoBucatar (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Multumesc mult fetelor!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Ce bine prinde pe timpul asta. Felicitari!*****

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Yummy!!!...La inghetata nu pot sa lipsesc!

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Inghetata , colorata, cupa va fi, pe loc, gataaaaa ?!!!!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Tare buna, frumos prezentata!

    • Alice Ciobanu

      Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      super buna!!!! vreau si eu o portie :)

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Delicioasa!

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      De incercat neaparat!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • -3 galbenusuri,
  • -100 g zahar,
  • -500 ml lapte,
  • -500 g caise,
  • -3-4 linguri de frisca,
  • -un plic zahar vanilat,
  • - 3 linguri fistic maruntit,

Raporteaza reteta

Retete
de TeoBucatar
Rata cu portocale

Rata cu portocale

Pieptul de rata se spala si se dezoseaza lasandu-i pielea.Se sareaza, se pipereaza si se stropeste

9 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

BLAT Se separa albusurile si se bat spuma cu zaharul adaugat lingura cu lingura, zeama de lamaie

10 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Chiftelute suedeze(kottbullar)

Chiftelute suedeze(kottbullar)

Se amesteca pesmetul cu laptele si se lasa 5 min sa se absoarba lichidul timp in care se toaca marunt

57 voturi    11 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

TeoBucatar = TeoCofetar ?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Inghetata tiramisu Inghetata tiramisu

Se pregateste in primul rand piureul de zmeura;se spala,se paseaza 250g cu blenderul,se trece prin sita pentru eliminarea semintelor,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Inghetate
Cocktail cu inghetata Cocktail cu inghetata

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa care se da deoparte si se lasa la

2 voturi    0 comentarii
6h
Cocktailuri si lichioruri
Inghetata de ciocolata alba