autor:

TeoBucatar

» » Inghetate

Inghetata de caise cu fistic

Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iulie 2011

Ingrediente
-3 galbenusuri,, -100 g zahar,, -500 ml lapte,, -500 g caise,, -3-4 linguri de frisca,, -un plic zahar vanilat,, - 3 linguri fistic maruntit,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

18 voturi

Mod de preparare

Se freaca zaharul, zaharul vanilat si ouale pana devin o crema. Intre timp am fiert laptele pe care il turnam putin cate putin peste crema de oua.Transferam vasul pe baie de abur si lasam sa fiarba pana se imbraca lingura.
Lasam crema sa se raceasca si spalam, curatam de samburi si de coaja caisele(trebuie alese caise foarte bine coapte) pe care le zdrobim bine ca sa obtinem un piure. Il adaugam peste crema care s-a racit, adaugam fisticul si dam la congelator. Din cand in cand frecam bine amestecul ca sa se sparga cristalele de gheata si sa devina cat mai cremos. Cand frecam pentru ultima oara marmoram inghetata cu cateva linguri de frisca.
Dintre toate inghetatele de fructe cea de caise mi se pare cea mai aromata si mai buna, concurata poate doar de cea de pepene.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de caise cu fistic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Inghetata cu cacao si nuci

Inghetata cu cacao si nuci

Galbenusurile se amesteca cu zaharul laptele,untul,cacao si faina si se fierb. Dupa ce s-au fiert

8 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Inghetata sandwich

Inghetata sandwich

Frisca trebuie tinuta la rece inainte de a fi mixata. Biscuitii pot fi inlocuiti cu bucatele de ciocolata

11 voturi    3 comentarii
50 min
Inghetate

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii

  • Andreea Vamos , 08 iunie 2014

    frisca cum trebuie sa fie lichida sau batuta?

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

    TeoBucatar = TeoCofetar ?

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Trebuie incercata urgent !

    • TeoBucatar

      TeoBucatar (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Multumesc mult fetelor!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Ce bine prinde pe timpul asta. Felicitari!*****

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Yummy!!!...La inghetata nu pot sa lipsesc!

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Inghetata , colorata, cupa va fi, pe loc, gataaaaa ?!!!!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Tare buna, frumos prezentata!

    • Alice Ciobanu

      Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      super buna!!!! vreau si eu o portie :)

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Delicioasa!

    • mira (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      De incercat neaparat!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • -3 galbenusuri,
  • -100 g zahar,
  • -500 ml lapte,
  • -500 g caise,
  • -3-4 linguri de frisca,
  • -un plic zahar vanilat,
  • - 3 linguri fistic maruntit,

Raporteaza reteta

Retete
de TeoBucatar
Rata cu portocale

Rata cu portocale

Pieptul de rata se spala si se dezoseaza lasandu-i pielea.Se sareaza, se pipereaza si se stropeste

9 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

BLAT Se separa albusurile si se bat spuma cu zaharul adaugat lingura cu lingura, zeama de lamaie

10 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Chiftelute suedeze(kottbullar)

Chiftelute suedeze(kottbullar)

Se amesteca pesmetul cu laptele si se lasa 5 min sa se absoarba lichidul timp in care se toaca marunt

69 voturi    12 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

TeoBucatar = TeoCofetar ?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Inghetata de vanilie cu zmeura Inghetata de vanilie cu zmeura

Puneti galbenusurile intr-o cratita mai groasa, adaugati si zaharul. Amestecati bine cu un tel. Puneti cratita pe foc, focul sa fie

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Inghetata cu arome fresh Inghetata cu arome fresh

Separam albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem spumă, apoi adăugăm zaharul, ca la blat. Gălbenușurile le mixam separat

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Inghetata de vanilie