Se freaca zaharul, zaharul vanilat si ouale pana devin o crema. Intre timp am fiert laptele pe care il turnam putin cate putin peste crema de oua.Transferam vasul pe baie de abur si lasam sa fiarba pana se imbraca lingura.
Lasam crema sa se raceasca si spalam, curatam de samburi si de coaja caisele(trebuie alese caise foarte bine coapte) pe care le zdrobim bine ca sa obtinem un piure. Il adaugam peste crema care s-a racit, adaugam fisticul si dam la congelator. Din cand in cand frecam bine amestecul ca sa se sparga cristalele de gheata si sa devina cat mai cremos. Cand frecam pentru ultima oara marmoram inghetata cu cateva linguri de frisca.
Dintre toate inghetatele de fructe cea de caise mi se pare cea mai aromata si mai buna, concurata poate doar de cea de pepene.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii