Inghetata de caise cu fistic

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Inghetata de caise cu fistic

Ingrediente

  • -3 galbenusuri,
  • -100 g zahar,
  • -500 ml lapte,
  • -500 g caise,
  • -3-4 linguri de frisca,
  • -un plic zahar vanilat,
  • - 3 linguri fistic maruntit,

Mod de preparare

Se freaca zaharul, zaharul vanilat si ouale pana devin o crema. Intre timp am fiert laptele pe care il turnam putin cate putin peste crema de oua.Transferam vasul pe baie de abur si lasam sa fiarba pana se imbraca lingura.

Lasam crema sa se raceasca si spalam, curatam de samburi si de coaja caisele(trebuie alese caise foarte bine coapte) pe care le zdrobim bine ca sa obtinem un piure. Il adaugam peste crema care s-a racit, adaugam fisticul si dam la congelator. Din cand in cand frecam bine amestecul ca sa se sparga cristalele de gheata si sa devina cat mai cremos. Cand frecam pentru ultima oara marmoram inghetata cu cateva linguri de frisca.

Dintre toate inghetatele de fructe cea de caise mi se pare cea mai aromata si mai buna, concurata poate doar de cea de pepene.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor