Inghetata de capsune

Timp pregatire
225 minute
Complexitate
redusa
Inghetata de capsune

Ingrediente

  • 2-3 pahare de capsune proaspete
  • 1/4+3/4pahar zahar
  • 2 oua
  • 1 pahar lapte
  • 2 pahare smantana de frisca
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingura suc de lamaie

Mod de preparare

Capsunele curatate si spalate vin putin sfaramate cu 1/4 pahar de zahar si 1 lingura de suc de lamaie dupa care se lasa 1 ora la rece.

Ouale se freaca cu 3/4 pahar zahar intr-o spuma voluminoasa mai deschisa la culoare.

Intr-o tigaie incalzim laptele cu smantana pana la punctul de fierbere facem egalizare de temperatura adaugand putin lapte in crema de oua, amestecand usor dupa care transferam toata crema in laptele cald amestecand incontinuu pana crema incepe sa se ingroase si luam de pe foc. O lasam sa se raceasca dupa care o transferam la frigider.

Dupa o ora turnam crema de vanilie in masina de inghetata si lasam 10 minute ca sa se amestece pana adaugam capsunele sfaramate si lasam cel putin jumatate de ora sa se amestece pana inghetata se formeaza si are indeajuns aer, este spumoasa. O transferam intr-o cutie la congelator. Cine n-are masina de inghetata amesteca ambele compozitii cu mixerul dupa care se transfera la congelator ptr o ora, se scoate din nou crema si se freaca din nou cateva minute si se reintoarce la congelator ptr cateva ore dupa care se poate servi.

O inghetata de capsuni minunata. Daca capsunele sunt dulci se poate renunta la zaharul de la capsuni ca inghetata sa nu fie prea dulce.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise