inghetata de casa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l frisca lichida; 10 linguri de zahar
  • 10 oua
  • cacao
  • esenta de vanilie
  • bucatele de ciocolata
  • o lingura ness

Mod de preparare

se bate frisca spuma tare; se bat albusurile cu zaharul spuma tare, apoi se adauga si galbenulurile; cele doua compozitii (frisca si compozitia cu oua) se amesteca bine intr-un vas mare, apoi se imparte in patru parti egale;

-in prima parte pe pune o lingura de cacao si se amesteca bine cu mixerul;

-in a doua parte se adauga o esenta de vanilie;

-in a treia parte se adauga bucatele de ciocolata;

-in a patra parte se aduga lingura de ness;

de asemenea, o alta varianta ar fi ca inghetata sa fie asezata direct in cupe, inainte de a fi data la congelator.

cele patru parti gata preparate se asaza in orice ordine doriti, una peste alta, intr-o cratita mare; se pune la congelator timp de 24 de ore; cand se scoate de la congelator, se incalzeste cratita foarte putin pe deasupra flacarii, cat sa se desprinda de pe peretii cratitei, apoi se rastoarna pe un platou. pe deasupra se presara ciocolata rasa sau se orneaza cu fructe de sezon, dupa preferinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise