se bate frisca spuma tare; se bat albusurile cu zaharul spuma tare, apoi se adauga si galbenulurile; cele doua compozitii (frisca si compozitia cu oua) se amesteca bine intr-un vas mare, apoi se imparte in patru parti egale;
-in prima parte pe pune o lingura de cacao si se amesteca bine cu mixerul;
-in a doua parte se adauga o esenta de vanilie;
-in a treia parte se adauga bucatele de ciocolata;
-in a patra parte se aduga lingura de ness;
de asemenea, o alta varianta ar fi ca inghetata sa fie asezata direct in cupe, inainte de a fi data la congelator.
cele patru parti gata preparate se asaza in orice ordine doriti, una peste alta, intr-o cratita mare; se pune la congelator timp de 24 de ore; cand se scoate de la congelator, se incalzeste cratita foarte putin pe deasupra flacarii, cat sa se desprinda de pe peretii cratitei, apoi se rastoarna pe un platou. pe deasupra se presara ciocolata rasa sau se orneaza cu fructe de sezon, dupa preferinte.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii