autor:

Alice Ciobanu

» » Inghetate

Îngheţată de vanilie cu visine şi pepene galben

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iulie 2011

Ingrediente
300 ml lapte, 300 ml frişcă lichidă, 3 gălbenuşuri, 75 gr zahăr tos, o esenţă vanilie, 2 buc pepene galben, vişine proaspăt culese, pentru ornat, 50 gr ciocolată amăruie, pentru ornat

Dificultate: Medie Timp: 59 min

6 voturi

Mod de preparare

Într-un vas puneţi pe foc laptele cu vanilia şi încălziţi puternic, până aproape de punctul de fierbere.

Separat frecaţi gălbenuşurile cu zahărul până ce amestecul se deschide la culoare şi are un aspect spumos. Încorporaţi treptat laptele fierbinte şi amestecaţi cu o lingură de lemn.

Turnaţi apoi compoziţia astfel obţinută într-un vas şi pe bain-marie continuaţi fierberea până ce amestecul se îngroaşă şi începe să îmbrace lingura. Lăsaţi crema să se răcească complet.

Frişca lichidă se bate până ce îşi menţine forma şi o încorporaţi în crema de ou răcită, amestecând bine. Turnaţi totul într-o formă şi daţi la congelator timp de minim 6 ore sau, mai bine, peste noapte.

Tăiaţi un pepenele galben în două, obţinând astfel două jumătaţi. Scoateţi-i sâmburii şi aruncaţi-i. Scobiţi puţin din mijloc, din miez, pentru a forma gaura mai mare. Miezul sfărâmaţi-l cu ajutorul unei furculiţe şi încorporaţi-l în îngheţată. Puneţi îngheţata în scobitura formată. Ornaţi cu vişine proapsete, cărora le-aţi scos sâmburii cu ajutorul unui ac mare, având grijă să rămână pulpa întreagă. Radeţi deasupra ciocolată amăruie.

O îngheţată reconfortantă!
Daca ti-a placut reteta noastra "Îngheţată de vanilie cu visine şi pepene galben" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Inghetata caramel

Inghetata caramel

Mod de preparare Pentru inceput amestecam ouale cu zaharul le batem bine si subtiem cu laptele.Compozitia

33 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Semifreddo de cafea

Semifreddo de cafea

Am dizolvat cafeaua in laptele rece; cafeaua astfel obtinuta am amestecat-o cu laptele condensat. Am

3 voturi    5 comentarii
15 min
Inghetate

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

    Foarte buna!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iulie 2011

    Arata nemaipomenit ...

  • Alice Ciobanu

    Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 03 iulie 2011

    multumesc mira....pupicei

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011

      O prezentare de exceptie!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

59 min

6 voturi

Ingrediente

  • 300 ml lapte
  • 300 ml frişcă lichidă
  • 3 gălbenuşuri
  • 75 gr zahăr tos
  • o esenţă vanilie
  • 2 buc pepene galben
  • vişine proaspăt culese
  • pentru ornat
  • 50 gr ciocolată amăruie
  • pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

mirey (Chef de cuisine)

Foarte buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Inghetata tiramisu Inghetata tiramisu

Se pregateste in primul rand piureul de zmeura;se spala,se paseaza 250g cu blenderul,se trece prin sita pentru eliminarea semintelor,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Inghetate
Cocktail cu inghetata Cocktail cu inghetata

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa care se da deoparte si se lasa la

2 voturi    0 comentarii
6h
Cocktailuri si lichioruri
Inghetata de capsuni