Îngheţată de vanilie cu zmeură şi caramel

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Îngheţată de vanilie cu zmeură şi caramel

Ingrediente

  • pentru îngheţata de vanilie (baza pentru diverse variaţiuni, arome... etc, etc)
  • 300 ml lapte
  • 300 ml friscă lichidă
  • 3 gălbenuşuri
  • 75 gr zahăr tos
  • o esenţă de vanilie
  • pentru îngheţata de zmeură cu caramel:
  • o porţie de îngheţată de vanilie
  • 100 gr zahăr tos
  • 75 gr alune nesărate
  • 75 gr ciocolată amăruie
  • 200 gr zmeură proaspăt culeasă din grădina proprie sau cumpărată :P
  • 2 linguri zahăr pudră

Mod de preparare

Într-un vas puneţi pe foc laptele cu vanilia şi încălziţi puternic, până aproape de punctul de fierbere.

Separat frecaţi gălbenuşurile cu zahărul până ce amestecul se deschide la culoare şi are un aspect spumos. Încorporaţi treptat laptele fierbinte şi amestecaţi cu o lingură de lemn.

Turnaţi apoi compoziţia astfel obţinută într-un vas şi pe bain-marie continuaţi fierberea până ce amestecul se îngroaşă şi începe să îmbrace lingura. Lăsaţi crema să se răcească complet.

Frişca lichidă se bate până ce îşi menţine forma şi o încorporaţi în crema de ou răcită amestecând bine. Turnaţi totul într-o formă şi daţi la congelator timp de minim 6 ore sau, mai bine, peste noapte.

Într-un vas, pe foc mic, încălziţi 100 gr zahăr tos până ce se caramelizează. Puneţi alunele tocate mărunt şi încorporaţi-le repede. Turnaţi amestecul peste o suprafaţă curată şi umedă. Lăsaţi să se răcească complet, după care spargeţi-l cu ajutorul unui cuţit cu lama foarte groasă, un cuţit greu sau un sucitor.

Ciocolata amăruie tăiaţi-o în bucăţi mici.

În porţia de îngheţată de vanilie obţinută după specificaţiile mai sus enunţate, lăsată să se inmoaie la temperatura camerei, dar nu foarte mult, încorporaţi ciocolata şi caramelul sfarâmat. Daţi la congelator pentru câteva ore.

Într-un bol zdobiţi, cu ajutorul unei furculiţe, zmeura peste care aţi pus zahărul pudră.

Serviţi îngheţata de caramel cu pasta de zmeură şi ornaţi cu câteva zmeure întregi.

Minunăţie, nu alta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pariziene cu branza dulce

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce
Chiftelute aperitiv

Chiftelute aperitiv

Reteta de chiftelute aperitiv. Chiftelute aperitiv reteta simpla. Reteta de chiftelute pentru platourile cu aperitive....

Chiftelute aperitiv
Prajitura cu nuci si ciocolata

Prajitura cu nuci si ciocolata

Reteta de prajitura cu ciocolata si nuci. Prajitura cu nuci si ciocolata reteta pas cu pas. Retete de prajituri cu nuci....

Prajitura cu nuci si ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise