Inghetata de vanilie si visine

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Inghetata de vanilie si visine

Ingrediente

  • 500 ml lapte;
  • 5 gălbenuşuri;
  • 150 g zahăr;
  • esenţă de vanilie;
  • 250 ml frişcă lichidă;
  • o ceaşcă de vişine;
  • 2 linguri miere de albine;
  • Ciocolată (decor);

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert. Când începe să clocotească se adaugă crema de gălbenuşuri cu zahăr şi esenţa de vanilie. Se amestecă până se îngroaşă, având grijă să nu se facă omleta.

Se dă deoparte, iar când s-a răcit se adaugă frişca lichidă bătută spumă tare. Separat se blenduiesc vişinele cu mierea şi se adaugă 2-3 linguri de frişcă. Se aşează în suportul de îngheţată, după preferinţă, se dau la congelator timp de 2-3 ore. Se decorează cu ciocolată topită şi se mai introduce 5 minute la congelator.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornuri pufoase cu gem

Cornuri pufoase cu gem

Reteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....

Cornuri pufoase cu gem
Mancare de fasole boabe

Mancare de fasole boabe

Reteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...

Mancare de fasole boabe
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise