autor:

anuta

» » Prajituri

Inimioare zmeurate

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 ianuarie 2016

Ingrediente
2 blaturi din cate:, 5 oua,, 150 g zahar,, 125 g faina,, 25 ml ulei,, un praf de sare,, esenta, crema:, 300 g branza proaspata de vaci,, 150 g smantana,, 100 g zahar pudra vanilat,, un pliculet de gelatina,, 5 linguri dulceata de zmeura, Glazura:, serbet e zmeura sau zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Se prepara blaturile separat din cate 5 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare si zaharul,se incorporeaza si galbenusurile frecate un pic cu uleiul si esnta apoi se adauga faina cernuta inainte

Se tapeteaza tavile cu hartie pentru copt apoi se toarna aluaturile si se coc fiecare cate 20 de minute la foc potrivit. Se desprind de hartie cu ajutorul unei lame mai lungi de cutit si se lasa sa se raceasca.

2.Se freaca bine branzica cu zaharul vanilat si cu smantana apoi se aduga si gelatina hidratata la inceput cu 75 ml apa rece, apoi topita (nu fiarta) la bain marie. Se aduga in amestecul de branzica in fir subtire.

Se aseaza primul blat in tava in care l-am copt, se toarna amestecul de branzica, se toarna cu lingurita dulceata de zmeura pe toata suprafata prajiturii apoi se acopera cu cel de-al doilea blat, se preseaza usor cu mana si se da la rece cel putin 2 ore. Se taie prajitura cu un decupator sub forma de inimioara apoi se glazureaza cu serbet de zmeura.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare zmeurate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 blaturi din cate:
  • 5 oua,
  • 150 g zahar,
  • 125 g faina,
  • 25 ml ulei,
  • un praf de sare,
  • esenta
  • crema:
  • 300 g branza proaspata de vaci,
  • 150 g smantana,
  • 100 g zahar pudra vanilat,
  • un pliculet de gelatina,
  • 5 linguri dulceata de zmeura
  • Glazura:
  • serbet e zmeura sau zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Jelly&Chocolate Cookies