Inimioare zmeurate

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Inimioare zmeurate

Ingrediente

  • 2 blaturi din cate:
  • 5 oua,
  • 150 g zahar,
  • 125 g faina,
  • 25 ml ulei,
  • un praf de sare,
  • esenta
  • crema:
  • 300 g branza proaspata de vaci,
  • 150 g smantana,
  • 100 g zahar pudra vanilat,
  • un pliculet de gelatina,
  • 5 linguri dulceata de zmeura
  • Glazura:
  • serbet e zmeura sau zahar vanilat

Mod de preparare

1.Se prepara blaturile separat din cate 5 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare si zaharul,se incorporeaza si galbenusurile frecate un pic cu uleiul si esnta apoi se adauga faina cernuta inainte

Se tapeteaza tavile cu hartie pentru copt apoi se toarna aluaturile si se coc fiecare cate 20 de minute la foc potrivit. Se desprind de hartie cu ajutorul unei lame mai lungi de cutit si se lasa sa se raceasca.

2.Se freaca bine branzica cu zaharul vanilat si cu smantana apoi se aduga si gelatina hidratata la inceput cu 75 ml apa rece, apoi topita (nu fiarta) la bain marie. Se aduga in amestecul de branzica in fir subtire.

Se aseaza primul blat in tava in care l-am copt, se toarna amestecul de branzica, se toarna cu lingurita dulceata de zmeura pe toata suprafata prajiturii apoi se acopera cu cel de-al doilea blat, se preseaza usor cu mana si se da la rece cel putin 2 ore. Se taie prajitura cu un decupator sub forma de inimioara apoi se glazureaza cu serbet de zmeura.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure