autor:

licu pop

» » , Aperitive, Sosuri

Intinsoare alba cu grostior si carnat de porc

Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2010

Ingrediente
200 gr carnat de porc, 200 gr costita de porc afumata, 250ml de lapte, 150 gr branza de oaie, 200 gr de grostior, o legatura mica de cozi de ceapa verde

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Grostiorul...cum se spune in zona noastra,e facut din:
-un litru de lapte de vaca se da la fiert,cand fierbe se arunca o lingura de otet in el(se face o jintita).Se strecoara intr-o strecuratoare si lasam branzica sa se strecoare bine.Branzica de vaca o combinam cu o smantana proaspata(sa aiba cam 20-25%grasime) o parte branza si doua parti smantana si o lasam la macerat la rece cam 24 ore.
Reteta:
-punem la fiert carnatul si costita cam 45 min
-Int-o tigae cu putin ulei prajim ceapa verde tocata marunt,punem o lingura de faina alba pe care o stingem cu laptele,adaugam grostiorul si branza de oaie.Lasam sa fiarba un pic dupa care adaugam carnatul si costita.Lasam la fiert pana se ingroasa putin cam 10 min.Merge grozav cu salata de rosii si castraveti.
Se poate face si simpla fara carne este foarte gustoasa,iar grostiorul...merge grozav simplu cu mamaliga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Intinsoare alba cu grostior si carnat de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Paste cu susan si carne de pui

Paste cu susan si carne de pui

1. Se clocotesc 4 l de apa intr-o oala mare si se sareaza.Se fierb pastele, pana cand s-au fragezit,

5 voturi    3 comentarii
40 min
Sosuri
SOS DE HREAN

SOS DE HREAN

Se prepara un sos alb din faina,ulei si lapte;cind e gata,se ia de pe foc si se pune imediat smintina,

2 voturi    1 comentariu
2h
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2013

    Imi plac mancarurile cu carnati de casa.

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

    Interesant,bun.....................dar din pacate n-am carne de porc.In reteta asta,nu cred ca se poate inlocui. Ceea ce se numeste "grostior",fac des,dar nu stiam ca se numeste asa.Pun,in lapte,suc de lamiie,in loc de otet;aici,tot timpul anului,gasesc lamii.

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

    U la la ce bunaaaaa!!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

      Foarte interesant...Merita incercat...

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      Grozavaaaaaaa! reteta, licule.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      O bunãtate!!!*****

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      Cred ca este foarte bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 200 gr carnat de porc
  • 200 gr costita de porc afumata
  • 250ml de lapte
  • 150 gr branza de oaie
  • 200 gr de grostior
  • o legatura mica de cozi de ceapa verde

Raporteaza reteta

Retete
de licu pop
varza la cuptor cu carnat de casa

varza la cuptor cu carnat de casa

carnatul si costita se prajesc in ulei pana capata o crusta lucioasa pe urma se toarna berea pana

8 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de boeuf...de post

Salata de boeuf...de post

Toate legumele se fierb in apa si se taie cuburi ca la orice salata.Se pune sare piper,knor de legume

16 voturi    7 comentarii
1h
Retete de post
Tort de mere  cu visine si jeleu

Tort de mere cu visine si jeleu

12 linguri de zahar se caramelizeaza apoi se intinde pe maginile tavi.Merele se curata de coaja se

3 voturi    4 comentarii
2h
Torturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Imi plac mancarurile cu carnati de casa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Macaroane cu branza si jambon