Grostiorul...cum se spune in zona noastra,e facut din:
-un litru de lapte de vaca se da la fiert,cand fierbe se arunca o lingura de otet in el(se face o jintita).Se strecoara intr-o strecuratoare si lasam branzica sa se strecoare bine.Branzica de vaca o combinam cu o smantana proaspata(sa aiba cam 20-25%grasime) o parte branza si doua parti smantana si o lasam la macerat la rece cam 24 ore.
Reteta:
-punem la fiert carnatul si costita cam 45 min
-Int-o tigae cu putin ulei prajim ceapa verde tocata marunt,punem o lingura de faina alba pe care o stingem cu laptele,adaugam grostiorul si branza de oaie.Lasam sa fiarba un pic dupa care adaugam carnatul si costita.Lasam la fiert pana se ingroasa putin cam 10 min.Merge grozav cu salata de rosii si castraveti.
Se poate face si simpla fara carne este foarte gustoasa,iar grostiorul...merge grozav simplu cu mamaliga.
Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....
Turta dulce cu miereReteta de faguri deliciosi. Cum se face acasa reteta de faguri deliciosi.
Faguri deliciosiDe Sarbatori, am pregatit cotlet de porc la cuptor, cu costite, cartofi si mirodenii.
Cotlet de porc, cu legume si mirodenii, la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii