Grostiorul...cum se spune in zona noastra,e facut din:
-un litru de lapte de vaca se da la fiert,cand fierbe se arunca o lingura de otet in el(se face o jintita).Se strecoara intr-o strecuratoare si lasam branzica sa se strecoare bine.Branzica de vaca o combinam cu o smantana proaspata(sa aiba cam 20-25%grasime) o parte branza si doua parti smantana si o lasam la macerat la rece cam 24 ore.
Reteta:
-punem la fiert carnatul si costita cam 45 min
-Int-o tigae cu putin ulei prajim ceapa verde tocata marunt,punem o lingura de faina alba pe care o stingem cu laptele,adaugam grostiorul si branza de oaie.Lasam sa fiarba un pic dupa care adaugam carnatul si costita.Lasam la fiert pana se ingroasa putin cam 10 min.Merge grozav cu salata de rosii si castraveti.
Se poate face si simpla fara carne este foarte gustoasa,iar grostiorul...merge grozav simplu cu mamaliga.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii