autor:

licu pop

» » , Aperitive, Sosuri

Intinsoare alba cu grostior si carnat de porc

Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2010

Ingrediente
200 gr carnat de porc, 200 gr costita de porc afumata, 250ml de lapte, 150 gr branza de oaie, 200 gr de grostior, o legatura mica de cozi de ceapa verde

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Grostiorul...cum se spune in zona noastra,e facut din:
-un litru de lapte de vaca se da la fiert,cand fierbe se arunca o lingura de otet in el(se face o jintita).Se strecoara intr-o strecuratoare si lasam branzica sa se strecoare bine.Branzica de vaca o combinam cu o smantana proaspata(sa aiba cam 20-25%grasime) o parte branza si doua parti smantana si o lasam la macerat la rece cam 24 ore.
Reteta:
-punem la fiert carnatul si costita cam 45 min
-Int-o tigae cu putin ulei prajim ceapa verde tocata marunt,punem o lingura de faina alba pe care o stingem cu laptele,adaugam grostiorul si branza de oaie.Lasam sa fiarba un pic dupa care adaugam carnatul si costita.Lasam la fiert pana se ingroasa putin cam 10 min.Merge grozav cu salata de rosii si castraveti.
Se poate face si simpla fara carne este foarte gustoasa,iar grostiorul...merge grozav simplu cu mamaliga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Intinsoare alba cu grostior si carnat de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
SOS    VINAIGRETTE   SAU    VINEGRETA

SOS VINAIGRETTE SAU VINEGRETA

Se pun intr-un vas uleiul,zaharul sau mierea de albine , otetul de mere,otetul balsamic,otetul din

10 voturi    6 comentarii
20 min
Sosuri
Fasole verde si telina cu sos dulce-acrisor

Fasole verde si telina cu sos dulce-acrisor

1. Pentru sos, se incalzesc cele 2 uleiuri intr-o tigaie, se adauga ardeiul iute, usturoiul si ghimbirul

3 voturi    7 comentarii
10 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 48 %
269.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2013

    Imi plac mancarurile cu carnati de casa.

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

    Interesant,bun.....................dar din pacate n-am carne de porc.In reteta asta,nu cred ca se poate inlocui. Ceea ce se numeste "grostior",fac des,dar nu stiam ca se numeste asa.Pun,in lapte,suc de lamiie,in loc de otet;aici,tot timpul anului,gasesc lamii.

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

    U la la ce bunaaaaa!!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

      Foarte interesant...Merita incercat...

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      Grozavaaaaaaa! reteta, licule.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      O bunãtate!!!*****

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      Cred ca este foarte bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 200 gr carnat de porc
  • 200 gr costita de porc afumata
  • 250ml de lapte
  • 150 gr branza de oaie
  • 200 gr de grostior
  • o legatura mica de cozi de ceapa verde

Raporteaza reteta

Retete
de licu pop
varza la cuptor cu carnat de casa

varza la cuptor cu carnat de casa

carnatul si costita se prajesc in ulei pana capata o crusta lucioasa pe urma se toarna berea pana

8 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de boeuf...de post

Salata de boeuf...de post

Toate legumele se fierb in apa si se taie cuburi ca la orice salata.Se pune sare piper,knor de legume

16 voturi    7 comentarii
1h
Retete de post
Tort de mere  cu visine si jeleu

Tort de mere cu visine si jeleu

12 linguri de zahar se caramelizeaza apoi se intinde pe maginile tavi.Merele se curata de coaja se

3 voturi    4 comentarii
2h
Torturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Imi plac mancarurile cu carnati de casa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sos de branza cu mucegai
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide