Legumele se spală şi se toacă fie în maşina de carne ,fie în robotul de bucătărie.Ardeii iuţi se curăţă de seminţe înainte de a fi tocaţi(chestia cu ardeii iuţi poate fi opţională,dacă doriţi o pastă de ardei pe care să o mănânce şi copii).
Intr-o oală mare se pune uleiul şi oţetul şi legumele bine tocate,alături de sare şi piper.Se fierbe la foc mic cam o oră decând începe să fiarbă amestecul,amestecând din când în când.SFAT: puneţi pe ochiul aragazului un grătar,ca să nu se prindă,iar peste oală o sită ca să nu stropească.
Borcanele spălate bine şi uscate,se pun în cuptorul aragazului cca.jumătate de oră,la foc mic pt.sterilizare.În acest timp fierbeţi şi capacele borcanelor.
Compoziţia fierbinte se toarnă în borcanele fierbinţi şi se înfiletează capacele(atenţie că FRIGE!).Se ţin borcanele învelite în pături sau ce aveţi pe-acolo,2-3 zile până se răcesc.
NU FOLOSESC NICIUN FEL DE CONSERVANT!
Pasta de ardei se poate folosi la ciorbe,tocăniţe,pizza sau pe pâine prăjită cu unt.
Bon appetit!
P.S. Am făcut 3 porţii odată,de aceea mi-au ieşi atâtea borcane.
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii