autor:

Lia Maria

» » Dulciuri diverse

Jeleu de morcovi

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 octombrie 2011

Ingrediente
500g morcovi, 500g zahar, 100ml apa, 1 fiola esenta vanilie, ½ lingurita praf de portocala, 30g gelatin, 50g fulgi de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 3h 40 min

14 voturi

Mod de preparare

Curatam, spalam si dam morcovii pe razatoarea mica. Intr-un castron, amestecam morcovii cu zaharul si-I lasam sa-si lase zeama, amestecand din cand in cand, cateva ore bune (3-4h). Golim amestecul intr-o oala, adaugam apa si esentele si dam la fiert, la foc mic, amestecand din cand in cand, pana scade zeama, apoi luam de pe foc. Intre timp pregatim gelatina conform instructiunilor de pe plic si o adaugam peste morcovi. Omogenizam totul si lasam la rece, cam 60’, dupa care, cu mainile umezite, formam bulgarasi, ii tavalim prin fulgii de cocos si-i dam dinnou la rece.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu de morcovi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Globulete dulci de Craciun

Globulete dulci de Craciun

Margarina se tine la temperatura camerei pentru a se inmuia,apoi se amesteca cu cacaua si zaharul

3 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Duvsaniot - fursecuri cu miere

Duvsaniot - fursecuri cu miere

Se incalzeste cuptorul la 190-200 de grade. Se pun toate ingredientele in oala mixerului si se prelucreaza

8 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2011

    Mihai, multumesc pentru aprecieri si de-abea astept sa aud impresii ? O saptamana minunata!

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2011

    Super delicioase si aspectoase aceste mici "bulgarasi" !***** Am salvat reteta si in viitor vei mai auzi de ele

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2011

    Adelina, multumesc mult draga mea ! Pupici si o seara placuta!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2011

      Maria M. sa stii ca aprope nu se simte ca e morcov...e dulce, aromat si foarte bun hi,hi, incearca ca e tare usor de facut. Pupici.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2011

      Divainbucatarie, ma bucur mult ca reteta, ti-a atras atentia...si nu uita astept impresiile tale dupa ce o incerci... Pupici.

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2011

      Super ideea!

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2011

      Arata foarte, foarte bine! Despre gust, n-am nici o idee. N-am mai mancat niciodata morcov in desert.

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2011

      Arata f bine! Salvez reteta... Pup

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h 40 min

14 voturi

Ingrediente

  • 500g morcovi
  • 500g zahar
  • 100ml apa
  • 1 fiola esenta vanilie
  • ½ lingurita praf de portocala
  • 30g gelatin
  • 50g fulgi de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    4 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

11 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Lia Maria (Chef de cuisine)

Mihai, multumesc pentru aprecieri si de-abea astept sa aud impresii ? O saptamana minunata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi (reteta bunicii) Gogosi (reteta bunicii)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul faini unde se pune oul, zaharul,

41 voturi    4 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Crema de zahar ars