autor:

Fara foto

» » Prajituri

Joulutortut

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 aprilie 2010

Ingrediente
2 linguri de faina alba, 500 g de aluat pufos gata preparat, din comert, Magiun sau dulceata, 1 cana si jumatate de lapte, zahar pudra pentru pudrat

Dificultate: Medie Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 7/220 grade Celsius. Se presara faina pe o suprafata curata, nivelata si pe un facalet, apoi se intinde aluatul uniform, pana ce obtinem o foaie cu grosimea de 1 cm.
2. Se taie foaia de aluat in patrate cu latura de 10 cm.
3. Se pune o lingura de gem sau de dulceata in mijlocul fiecarui patrat.
4. Se fac taieturi diagonale din fiecare colt spre interior, pana ajungem la gem.
5. Se ia cate una dintre jumatatile taiate ale colturilor si se rotesc spre mijloc, apasandu-se cu fermitate pentru ca aluatul sa nu se lipeasca. Acum prajitura ar trebui sa semene cu o morisca de vant.
6. Cu ajutorul unei pensule, se unge fiecare prajitura cu putin lapte, apoi se pune tava cu prajituri la nivelul de mijloc al cuptorului incalzit timp de 15 minute sau pana cand aluatul a crescut si are culoarea aurie.
7. Se presara putin zahar pudra pe deasupra si se servesc dupa ce s-au racit.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Joulutortut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu spuma de zahar ars

Prajitura cu spuma de zahar ars

Prima data se va prepara crema si siropul sa aiba timp sa se raceasca pana coacem blatul, iar

44 voturi    30 comentarii
2h
Prajituri
Negresa de post

Negresa de post

Intr-un castron se toarna gemul, apa, uleiul, zaharul, cacao, bicarbonatul stins in zeama de lamaie

51 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 linguri de faina alba
  • 500 g de aluat pufos gata preparat
  • din comert
  • Magiun sau dulceata
  • 1 cana si jumatate de lapte
  • zahar pudra pentru pudrat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Rasturnata cu dovleac Rasturnata cu dovleac

Se curata dovleacul, se da prin razatoarea mare si se pune pe foc cu zahar si scortisoara macinata, se fierbe pana scade lichidul

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Prajitura rapida cu mere, struguri si aluat sfarmicios Prajitura rapida cu mere, struguri si aluat sfarmicios

Se spala merele, se indeparteaza cotoarele si se taie cubulete. Se pun merele in tigaia non aderenta alaturi de zahar, scortisoara

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Biscuiti finete