autor:

Fara foto

» » Prajituri

Joulutortut

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 aprilie 2010

Ingrediente
2 linguri de faina alba, 500 g de aluat pufos gata preparat, din comert, Magiun sau dulceata, 1 cana si jumatate de lapte, zahar pudra pentru pudrat

Dificultate: Medie Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 7/220 grade Celsius. Se presara faina pe o suprafata curata, nivelata si pe un facalet, apoi se intinde aluatul uniform, pana ce obtinem o foaie cu grosimea de 1 cm.
2. Se taie foaia de aluat in patrate cu latura de 10 cm.
3. Se pune o lingura de gem sau de dulceata in mijlocul fiecarui patrat.
4. Se fac taieturi diagonale din fiecare colt spre interior, pana ajungem la gem.
5. Se ia cate una dintre jumatatile taiate ale colturilor si se rotesc spre mijloc, apasandu-se cu fermitate pentru ca aluatul sa nu se lipeasca. Acum prajitura ar trebui sa semene cu o morisca de vant.
6. Cu ajutorul unei pensule, se unge fiecare prajitura cu putin lapte, apoi se pune tava cu prajituri la nivelul de mijloc al cuptorului incalzit timp de 15 minute sau pana cand aluatul a crescut si are culoarea aurie.
7. Se presara putin zahar pudra pe deasupra si se servesc dupa ce s-au racit.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Joulutortut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Lasam untul la temperatura camerei ,il taiem cuburi,il punem desupra fainei intr-un castron.Adaugam

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu fructe Florina

Tarta cu fructe Florina

Aluatul se lasa la dezghetat si apoi se desface. Galbenusurile, zaharul tos si cel vanilat se mixeaza

4 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 linguri de faina alba
  • 500 g de aluat pufos gata preparat
  • din comert
  • Magiun sau dulceata
  • 1 cana si jumatate de lapte
  • zahar pudra pentru pudrat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Tarta cu visine