autor:

Fara foto

» » Prajituri

Joulutortut

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 aprilie 2010

Ingrediente
2 linguri de faina alba, 500 g de aluat pufos gata preparat, din comert, Magiun sau dulceata, 1 cana si jumatate de lapte, zahar pudra pentru pudrat

Dificultate: Medie Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 7/220 grade Celsius. Se presara faina pe o suprafata curata, nivelata si pe un facalet, apoi se intinde aluatul uniform, pana ce obtinem o foaie cu grosimea de 1 cm.
2. Se taie foaia de aluat in patrate cu latura de 10 cm.
3. Se pune o lingura de gem sau de dulceata in mijlocul fiecarui patrat.
4. Se fac taieturi diagonale din fiecare colt spre interior, pana ajungem la gem.
5. Se ia cate una dintre jumatatile taiate ale colturilor si se rotesc spre mijloc, apasandu-se cu fermitate pentru ca aluatul sa nu se lipeasca. Acum prajitura ar trebui sa semene cu o morisca de vant.
6. Cu ajutorul unei pensule, se unge fiecare prajitura cu putin lapte, apoi se pune tava cu prajituri la nivelul de mijloc al cuptorului incalzit timp de 15 minute sau pana cand aluatul a crescut si are culoarea aurie.
7. Se presara putin zahar pudra pe deasupra si se servesc dupa ce s-au racit.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Joulutortut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cremsnit cu patratele

Cremsnit cu patratele

Am cumparat niste produse de patiserie, la punga (12 bucati), destul de moi si cu o structura interesanta,

18 voturi    14 comentarii
10 min
Prajituri
Negresa cu visine

Negresa cu visine

Untul moale la temperatura camerei se amesteca cu zaharul, ouale intregi si zaharul vanilat. Apoi

48 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 linguri de faina alba
  • 500 g de aluat pufos gata preparat
  • din comert
  • Magiun sau dulceata
  • 1 cana si jumatate de lapte
  • zahar pudra pentru pudrat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Rulada cu gem de gutui