autor:

burdulea maria elena

» » Prajituri

Kinder Pingui

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 decembrie 2013

Ingrediente
Avem nevoie de: 2 foi de pandispan din comert., Glazura 1: 120 g ciocolata menaj cu cacao, 70 g unt, 1 lingura sirop de menta presat la rece(se poate inlocui cu apa), 2 linguri ulei., Glazura 2: 180 g ciocolata menaj cu cacao, 80 g unt, 2 linguri sirop menta, 2 linguri ulei., Pt crema: 500 ml frisca lichida ,,el maestro,, 2 plicuri intaritor frisca, 2 linguri lapte, 2 linguri miere, 3 linguri zahar pudra, 4 plicuri zahar vanilat dr oetker.

Dificultate: Ridicata Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Incepem cu prepararea primei glazuri: se pune la topit intrun craticior, ciocolata menaj, untul, siropul de menta, uleiul, amestecam continuu la foc mic pana la topirea ciocolatei, luam de pe foc dam deoparte. Continuam cu pregatirea cremei: Intr-un vas mare, punem frisca lichida, adaugam intaritorul, zaharul vanilat si cel praf, mierea, laptele si mixam ingredientele la inceput la puterea minima, apoi dupa 1 minut, punem mixerul pe viteza maxima si mixam pana obtinem o crema foarte tare.
Pe o planseta de lemn( pe care va si ramane prajitura), se asaza prima foaie pandispan, adaugam jumatate din crema, nivelam uniform, apoi asezam glazura nr 1, care se niveleaza usor peste crema de frisca. Se da totul la rece in frigider, lasam cateva minute la rece, scoatem opera de arta culinara si continuam sa intindem glazura, dam iar la rece sa se intareasca.
Intre timp preparam glazura nr. 2 din ingredientele necesare, asa cum am preparat prima glazura.
Scoatem prajitura de la rece, intindem restul de crema, asezam a doua foaie de pandispan, apasam usor sa se lipeasca de crema, apoi glazuram prajitura cu a doua glazura astfel: intindem un strat de glazura, dam la rece cateva minute, scoatem prajitura, aplicam un alt strat de glazura, dam la rece si tot asa pana epuizam glazura nr 2. Eu am facut forme cu furculita si a iesit ce se vede. Cand vrem sa taiem o felie de prajitura, cutitul f ascutit, trebuie inmuiat in apa f. calda. Prajitura este deosebit de delicioasa si apreciata de copilasi.
Alte retete gasiti pe blogul meu la adresa: http://dulcesarat.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Kinder Pingui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Kinder pingui

Prajitura Kinder pingui

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile la mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat pina

53 voturi    12 comentarii
2h 10 min
Torturi
Kinder Pingui

Kinder Pingui

Galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilinat , pana cand devin albe si pufoase. Treptat

94 voturi    36 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Eu Noi , 21 august 2014

    nu pare greu de facut si e foarte frumoasa, felicitari pentru creatia culinara :)

Dificultate

Ridicata

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de: 2 foi de pandispan din comert.
  • Glazura 1: 120 g ciocolata menaj cu cacao
  • 70 g unt
  • 1 lingura sirop de menta presat la rece(se poate inlocui cu apa)
  • 2 linguri ulei.
  • Glazura 2: 180 g ciocolata menaj cu cacao
  • 80 g unt
  • 2 linguri sirop menta
  • 2 linguri ulei.
  • Pt crema: 500 ml frisca lichida ,,el maestro,
  • 2 plicuri intaritor frisca
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri miere
  • 3 linguri zahar pudra
  • 4 plicuri zahar vanilat dr oetker.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mousse de ciocolata si zmeura