autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Labana (pasta de branza din iaurt)

Autor: ana seada (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 11 iulie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana seada (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 11 iulie 2005

Ingrediente
4-5l lapte, 150g iaurt, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se fierbe laptele, apoi se lasa sa se raceasca. Cand ajunge doar cu putin mai cald decat temperatura camerei, se toarna iaurtul si se amesteca. Se pune deoparte (la caldura) pentru 12-15 ore, sau cat trebuie pana s-a transformat tot laptele in iaurt. Apoi se toarna intr-o panza (sau tifon), la scurs. Cand s-a ales zerul, se scoate branza din tifon si se amesteca bine cu sare.
Se serveste cu paine si ulei de masline. Poate fi unsa pe paine, sau \"linsa\" cu pofta din farfurie, cu paine proaspata. Merge foarte bine cu rosii sau cu ceai.
Daca ti-a placut reteta noastra "Labana (pasta de branza din iaurt)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Macaroane cu branza si stafide

Macaroane cu branza si stafide

Punem apa cu sare, unt, coniac si ceapa in cratita si lasam sa fiarba. Cand clocoteste, scoatem ceapa

0 voturi    0 comentarii
20 min
Paste si pizza
Paste cu creveti si sos de ton

Paste cu creveti si sos de ton

Pastele se fierbe si se limpezeste cu apa rece, pt a evita lipirea acesteia. Mozzarella se taie felii

2 voturi    4 comentarii
25 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tagliatelle picante cu bacon, usturoi si parmesan