Labana (pasta de branza din iaurt)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5l lapte
  • 150g iaurt
  • sare

Mod de preparare

Se fierbe laptele, apoi se lasa sa se raceasca. Cand ajunge doar cu putin mai cald decat temperatura camerei, se toarna iaurtul si se amesteca. Se pune deoparte (la caldura) pentru 12-15 ore, sau cat trebuie pana s-a transformat tot laptele in iaurt. Apoi se toarna intr-o panza (sau tifon), la scurs. Cand s-a ales zerul, se scoate branza din tifon si se amesteca bine cu sare.

Se serveste cu paine si ulei de masline. Poate fi unsa pe paine, sau \"linsa\" cu pofta din farfurie, cu paine proaspata. Merge foarte bine cu rosii sau cu ceai.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise