autor:

danutza

» » Paste si pizza

Ladenia - reţeta lui Papa Gheorghiu -

Autor: danutza (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 26 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: danutza (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 26 aprilie 2011

Ingrediente
Pentru blat :, 3 şi 1/2 ceşti făină, 1 ceaşcă gris, 1 cubuleţ drojdie, apă călduţă, sare,, ulei de măsline, , Umplutura :, 2 cepe albe,2 cepe roşii, 4-5 roşii coapte, brânză tare de oaie, câteva felii de caş, măsline feliate, oregano

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

9 voturi

Mod de preparare

Din ingredientele pentru blat se face un aluat,nu foarte ferm,care se întinde în tava unsă în prealabil cu ulei de măsline şi se lasă cca.3o min la crescut.
Se stropeşte apoi blatul cu ulei de măsline,peste care se aşează ceapa tăiată rondele,se rade brânza de oaie,apoi urmează roşiile tăiate felii rotunde,se adaugă măslinele,se presară oregano iar la final felii de caş proaspăt şi piper proaspăt măcinat.
Se dă la cuptorul încins ,la foc mediu până Ladenia se rumeneşte frumos.
Este foarte gustoasă atât caldă dar şi rece.Papa Gheorghiu a recomandat un pahar de iaurt de oaie alături,dar...neavând,a mers cu un pahar de bere rece.
Este o reţetă simplă şi delicioasă!
Bon appetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ladenia - reţeta lui Papa Gheorghiu -" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Spaghete cu pui si ciuperci

Spaghete cu pui si ciuperci

Se fierb spaghetele conform indicatiilor dupa pachet in apa in care s-au adaugat cateva picaturi

10 voturi    3 comentarii
40 min
Paste si pizza
Gnocchi de cartofi

Gnocchi de cartofi

Cartofii se spsla ft bine sub jetul de apa,si se fierb 14 minute in apa cu sare;Se scot din apa se

7 voturi    3 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Magdalena Craiteanu , 08 iulie 2015

    pas malle du tout

  • Magdalena_Craiteanu

    Magdalena_Craiteanu (Bucatar) , 08 iulie 2015

    pare sa fie foarte buna,i-mi cam face cu ochiul,deci,trebuie facuta.

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2011

    Foarte bun si hranitor. Felicitari!*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2011

      O bunatate...yumi,yumi.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2011

      Delicioasa si apetisanta!*****

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2011

      Hrănitoare, bogată!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat :
  • 3 şi 1/2 ceşti făină
  • 1 ceaşcă gris
  • 1 cubuleţ drojdie
  • apă călduţă
  • sare,
  • ulei de măsline
  • Umplutura :
  • 2 cepe albe,2 cepe roşii
  • 4-5 roşii coapte
  • brânză tare de oaie
  • câteva felii de caş
  • măsline feliate
  • oregano

Raporteaza reteta

Retete
de danutza
Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Se framanta un aluat din ingredientele pt foi,se lasă la crescut si se imparte în două. Se intinde

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Orez cu legume

Orez cu legume

Se incinge o cantitate mică de ulei într-o tigaie (de preferinţă tip wok), se prajesc usor cuisoarele

7 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Salată rapidă de dovlecei

Salată rapidă de dovlecei

Dovleceii se spală,se curăţă de coajă,se taie în două şi se scobesc de miez(de aceea se pot

10 voturi    1 comentariu
35 min
Salate de legume

Magdalena_Craiteanu (Bucatar)

pare sa fie foarte buna,i-mi cam face cu ochiul,deci,trebuie facuta.

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste cu sos rosu by copilou