Lahme bi ajeen (pizza arabeasca)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Lahme bi ajeen (pizza arabeasca)

Ingrediente

  • Pentru aluat:faina (pt.4 portii) 300g,lapte 200ml, un sfert de cubulet de drojie,ulei de masline,sare.
  • Deasupra aluatului:carne de vita macinata 400g,2 cepe,o rosie,un ardei,sare,piper,boia,condiment de shaorma.

Mod de preparare

Aluatul:se imoaie drojdia cu putin lapte caldut,se adauga putina sare apoi faina si uleiul de masline,se framnta pana primeste un aspect omogen si se lasa 30 de minute. Dupa cele 30 de minute se intind bucati cat un pumn,cat se poate de subtire.

Intr-o tigaie se caleste ceapa taiata marunt in ulei de masline,peste ea se pune carnea de vita condimentata cu sare,piper,boia si condiment de shaorma(numai daca aveti),apoi se pun bucatelele de ardei si rosie,se prajesc timp de 5 minute,acest continut se intinde deasupra aluatului si se baga la cuproul preincalzit la 300 de grade,se lasa 5-10 minute pana se observa marginile putin prajite.

Dupa ce se scoate din cuptor,inainte de servire se decoreaza cu lamaie,apoi pentru un gust foarte bun se stoarce suc de lamaie deasupra pizzei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise