autor:

Podelean Cristina

» » Paste si pizza

Lahme bi ajeen (pizza arabeasca)

Autor: Podelean Cristina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 08 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Podelean Cristina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 08 iunie 2010

Ingrediente
Pentru aluat:faina (pt.4 portii) 300g,lapte 200ml, un sfert de cubulet de drojie,ulei de masline,sare., , Deasupra aluatului:carne de vita macinata 400g,2 cepe, rosie,un ardei,sare,piper,boia,condiment de shaorma.

Dificultate: Medie Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Aluatul:se imoaie drojdia cu putin lapte caldut,se adauga putina sare apoi faina si uleiul de masline,se framnta pana primeste un aspect omogen si se lasa 30 de minute. Dupa cele 30 de minute se intind bucati cat un pumn,cat se poate de subtire.

Intr-o tigaie se caleste ceapa taiata marunt in ulei de masline,peste ea se pune carnea de vita condimentata cu sare,piper,boia si condiment de shaorma(numai daca aveti),apoi se pun bucatelele de ardei si rosie,se prajesc timp de 5 minute,acest continut se intinde deasupra aluatului si se baga la cuproul preincalzit la 300 de grade,se lasa 5-10 minute pana se observa marginile putin prajite.

Dupa ce se scoate din cuptor,inainte de servire se decoreaza cu lamaie,apoi pentru un gust foarte bun se stoarce suc de lamaie deasupra pizzei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lahme bi ajeen (pizza arabeasca)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu ciuperci, ceapa, sunca, cascaval si bechamel

Paste cu ciuperci, ceapa, sunca, cascaval si bechamel

Se taie ceapa si se caleste in putin ulei de masline pentru 5 minute,apoi se adauga ciupercile si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Pizza pe blat de paine

Pizza pe blat de paine

O tava se unge cu ulei,feliile de paine se dau prin apa si se aseaza in tava una langa alta.Se dau

9 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    ralu (Maestru bucatar):

    Am doar o mica sugestie, se poate face si fara sa se caleasca ceapa impreuna cu carnea inainte; se poate pune pe aluat direct si apoi la cuptor.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

    Cred ca este tare buna!

Dificultate

Medie

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:faina (pt.4 portii) 300g,lapte 200ml
  • un sfert de cubulet de drojie,ulei de masline,sare.
  • Deasupra aluatului:carne de vita macinata 400g,2 cepe, rosie,un ardei,sare,piper,boia,condiment de shaorma.

Raporteaza reteta

Retete
de Podelean Cristina
Ftir maa sabanekh

Ftir maa sabanekh

Aluatul:se pune peste drojie putin lapte caldut,putina sare si foarte putin zahar,se amesteca pana

8 voturi    4 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Piept de pui cu cartofi noi  la cuptor

Piept de pui cu cartofi noi la cuptor

-puiul se condimenteaza,si se pune pe staniol,peste el se pun bucatele de rosii,ardei si ceapa,se

3 voturi    2 comentarii
1h
Fripturi
Ftir maa lahme(placinte cu carne de vita tocata)

Ftir maa lahme(placinte cu carne de vita tocata)

Aluatul:se pune peste drojie putin lapte caldut,putina sare si foarte putin zahar,se amesteca pana

8 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
ALINA BANICA

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Cred ca este tare buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste cu legume si sos alb