autor:

Podelean Cristina

» » Paste si pizza

Lahme bi ajeen (pizza arabeasca)

Autor: Podelean Cristina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 08 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Podelean Cristina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 08 iunie 2010

Ingrediente
Pentru aluat:faina (pt.4 portii) 300g,lapte 200ml, un sfert de cubulet de drojie,ulei de masline,sare., , Deasupra aluatului:carne de vita macinata 400g,2 cepe, rosie,un ardei,sare,piper,boia,condiment de shaorma.

Dificultate: Medie Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Aluatul:se imoaie drojdia cu putin lapte caldut,se adauga putina sare apoi faina si uleiul de masline,se framnta pana primeste un aspect omogen si se lasa 30 de minute. Dupa cele 30 de minute se intind bucati cat un pumn,cat se poate de subtire.

Intr-o tigaie se caleste ceapa taiata marunt in ulei de masline,peste ea se pune carnea de vita condimentata cu sare,piper,boia si condiment de shaorma(numai daca aveti),apoi se pun bucatelele de ardei si rosie,se prajesc timp de 5 minute,acest continut se intinde deasupra aluatului si se baga la cuproul preincalzit la 300 de grade,se lasa 5-10 minute pana se observa marginile putin prajite.

Dupa ce se scoate din cuptor,inainte de servire se decoreaza cu lamaie,apoi pentru un gust foarte bun se stoarce suc de lamaie deasupra pizzei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lahme bi ajeen (pizza arabeasca)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
MACAROANE CU BRANZA

MACAROANE CU BRANZA

Macaroanele fierte,strecurate se pun intr-o cratita cu unt fierbinte si se mai fierb putin la foc

11 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Spaghete cu carne

Spaghete cu carne

Se fierb spaghetele dupa care separat se caleste ceapa impreuna cu carnea tocata, dupa ce sunt bine

10 voturi    4 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    ralu (Maestru bucatar):

    Am doar o mica sugestie, se poate face si fara sa se caleasca ceapa impreuna cu carnea inainte; se poate pune pe aluat direct si apoi la cuptor.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

    Cred ca este tare buna!

Dificultate

Medie

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:faina (pt.4 portii) 300g,lapte 200ml
  • un sfert de cubulet de drojie,ulei de masline,sare.
  • Deasupra aluatului:carne de vita macinata 400g,2 cepe, rosie,un ardei,sare,piper,boia,condiment de shaorma.

Raporteaza reteta

Retete
de Podelean Cristina
Ftir maa sabanekh

Ftir maa sabanekh

Aluatul:se pune peste drojie putin lapte caldut,putina sare si foarte putin zahar,se amesteca pana

8 voturi    4 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Piept de pui cu cartofi noi  la cuptor

Piept de pui cu cartofi noi la cuptor

-puiul se condimenteaza,si se pune pe staniol,peste el se pun bucatele de rosii,ardei si ceapa,se

3 voturi    2 comentarii
1h
Fripturi
Ftir maa lahme(placinte cu carne de vita tocata)

Ftir maa lahme(placinte cu carne de vita tocata)

Aluatul:se pune peste drojie putin lapte caldut,putina sare si foarte putin zahar,se amesteca pana

8 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
ALINA BANICA

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Cred ca este tare buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste chinezesti cu pui si legume Paste chinezesti cu pui si legume

Se fierb pastele 3 minute în apă clocotită, apoi se scurg. Urmează sosul: Se încinge uleiul, se adaugă ceapa, apoi

0 voturi    0 comentarii
30h 15 min
Mancaruri cu carne
Spaghete cu kaizer si legume la cuptor Spaghete cu kaizer si legume la cuptor

Pastele se pun la fiert conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se toacă ceapa mărunt şi se pune la călit în ulei. Se taie kaizerul

3 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Taitei lati cu creveti si dovlecel
Cookie Settings