autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

lasagna

Autor: Marius - Octavian Filip (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marius - Octavian Filip (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
450 g carne tocata de porc si vita sau numai de vita, 1 pachet foi de lasagna, 500 ml bulion sau sos de rosii, 500 ml lapte, 500 g mozzarela, 5 linguri rase de faina, 1 cub de unt (25 g), 2 catei de usturoi, 250 ml supa pui sare, piper, rozmarin, nucsoara, 3 linguri vin alb

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Carnea poate fi de porc, combinata, sau numai de vita. Se caleste cu 2-3 linguri de ulei, sare si piper. Cand a inceput sa se faca, dupa aproximativ 7 minute foc mediu, se pune usturoiul pisat si supa si se mai lasa 10-15 minute sa scada. Daca nu aveti supa de pui faceti dintr-un cub de supa si apa fierbinte. ( adica asa fac eu )

Dupa ce a scazut se adauga bulionul (se poate pune si sos, de ex. sos Italian Baking Sauce de la Barilla) si vinul. Se mai lasa 2 minute dupa ce da in clocot.

Sosul Bechamel se face din cubul de unt, lapte, faina, un varf de cutit de rozmarin si un varf de cutit de nucsoara. Se amesteca faina cu putin lapte, apoi se subtiaza cu restul de lapte, untul, condimentele. Se pune la foc mediu si se amesteca continuu sa nu se prinda de fund. Dupa ce a inceput sa clocoteasca, se mai fierbe 5 minute ca sa se ingroase mai mult.
Se imparte in 3.

Se da mozzarela pe razatoarea mare si se imparte in 3.

Tava de 22 × 33 cm (3 l) se unge cu unt/ulei. Se pune un strat de foi, sos cu carne, sos alb, branza, strat de foi, sos cu carne, sos alb, branza, foi, sos alb, branza. Se pune apa sau supa pana la nivelul ultimei foi puse.

Cu grasimea pe care o va lasa branza are in ce sa fiarba. Aveti grija sa nu umpleti tava pana sus pentru ca se umfla. Se da la cuptor cam 45 de minute. Se verifica daca intra furculita in foaie usor.
Daca ti-a placut reteta noastra "lasagna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Lasagna cu vinete

Lasagna cu vinete

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei de masline. Adaugam carnea tocata si amestecam

6 voturi    4 comentarii
1h
Paste si pizza
Lasagna cu carne de vita

Lasagna cu carne de vita

Se pregateste carnea astfel: se caleste ceapa in uleiul incins, se adauga carnea tocata si se lasa

5 voturi    2 comentarii
2h
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaela76 (Chef de cuisine) , 29 iulie 2008

    Ca se se cuprinda mai bine de la inceput este bine sa punem lasagna in apa calduta timp de 3 minute.

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 450 g carne tocata de porc si vita sau numai de vita
  • 1 pachet foi de lasagna
  • 500 ml bulion sau sos de rosii
  • 500 ml lapte
  • 500 g mozzarela
  • 5 linguri rase de faina
  • 1 cub de unt (25 g)
  • 2 catei de usturoi
  • 250 ml supa pui sare
  • piper
  • rozmarin
  • nucsoara
  • 3 linguri vin alb

Raporteaza reteta

Retete
de Marius - Octavian Filip
iahnie de fasole cu afumatura

iahnie de fasole cu afumatura

Se pune fasolea la fiert cu apa cat sa treaca de ea(cam 3 degete)-se mai completeaza cu apa fierbinte

14 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
chiftele marinate

chiftele marinate

Ceapa se toaca marunt,se caleste in ulei.Carnea tocata se amesteca cu ceapa calita cu usturoiul pisat,paine

23 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Cartofi cu sos la cuptor

Cartofi cu sos la cuptor

Am prajit carnatii pana s-au rumenit putin apoi i-am scos pe o farfurie. In uleiul ramas am pus ceapa,

20 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Fara foto

Mihaela76 (Chef de cuisine)

Ca se se cuprinda mai bine de la inceput este bine sa punem lasagna in apa calduta timp de 3 minute.

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mini-Calzone