autor:

GABRIELA

» » Paste si pizza

Lasagna

Autor: GABRIELA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GABRIELA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 martie 2009

Ingrediente
450 g carne tocata de porc si vita sau numai de vita, 1 pachet foi de lasagna, 500 ml bulion sau sos de rosii, 500 ml lapte, 500 g mozzarela, 5 linguri rase de faina, 1 cub de unt (25 g), 2 catei de usturoi, 250 ml supa pui, sare, piper, rozmarin, nucsoara, 3 linguri vin alb

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Carnea poate fi de porc, combinata, sau numai de vita. Se caleste cu 2-3 linguri de ulei, sare si piper. Cand a inceput sa se faca, dupa aproximativ 7 minute (foc mediu „6”) se pune usturoiul pisat si supa si se mai lasa 10-15 minute sa scada. Daca nu aveti supa de pui faceti dintr-un cub de supa si apa fierbinte.
Dupa ce a scazut se adauga bulionul (se poate pune si sos, de ex. sos Italian Baking Sauce de la Barilla) si vinul. Se mai lasa 2 minute dupa ce da in clocot.
Sosul Bechamel se face din cubul de unt, lapte, faina, un varf de cutit de rozmarin si un varf de cutit de nucsoara. Se amesteca faina cu putin lapte, apoi se subtiaza cu restul de lapte, untul, condimentele. Se pune la foc mediu „6” si se amesteca continuu sa nu se prinda de fund. Dupa ce a inceput sa clocoteasca, se mai fierbe 5 minute ca sa se ingroase mai mult. Se imparte in 3.
Se da mozzarela pe razatoarea mare si se imparte in 3.Tava de 22 × 33 cm (3 l) se unge cu unt/ulei. Se pune un strat de foi, sos cu carne, sos alb, branza, strat de foi, sos cu carne, sos alb, branza, foi, sos alb, branza. Se pune apa sau supa pana la nivelul ultimei foi puse. Cu grasimea pe care o va lasa branza are in ce sa fiarba. Aveti grija sa nu umpleti tava pana sus pentru ca se umfla. Se da la cuptor foc mediu cam 45 de minute. Se verifica daca intra furculita in foaie usor.
Sugestii
Atentie, foile de lasagna sunt de mai multe feluri. Luati din cele care nu trebuiesc fierte inainte. In caz ca aveti foi care trebuiesc fierte urmati instructiunile de pe cutie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Lasagna cu ciuperci si legume

Lasagna cu ciuperci si legume

Toate legumele curatate, spalate, taiate cubulete, ciupercile feliate, se calesc intr-un vas cu ulei

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Lasagna dulce, cu branza si visine

Lasagna dulce, cu branza si visine

Intr-o oala punem apa, un praf de sare si o lingura de ulei. Le transferam pe foc, cand incepe sa

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Andra

    Andra (Chef de cuisine) , 30 martie 2009

    Am si eu o curiozitate. Am facut lasagna cu foi de la agnesi si am observat ca tu ai specificat ca exista foi care se fierb si care nu se fierb. La cele pe care le-am folosit eu nu scria pe cutie nimic si am presupus ca trebuie fierte. Care sunt cele care nu trebuiesc fierte?

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 450 g carne tocata de porc si vita sau numai de vita
  • 1 pachet foi de lasagna
  • 500 ml bulion sau sos de rosii
  • 500 ml lapte
  • 500 g mozzarela
  • 5 linguri rase de faina
  • 1 cub de unt (25 g)
  • 2 catei de usturoi
  • 250 ml supa pui
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • nucsoara
  • 3 linguri vin alb

Raporteaza reteta

Andra

Andra (Chef de cuisine)

Am si eu o curiozitate. Am facut lasagna cu foi de la agnesi si am observat ca tu ai specificat ca exista foi care se fierb si care nu se fierb. La cele pe care le-am folosit eu nu scria pe cutie nimic si am presupus ca trebuie fierte. Care sunt cele care nu trebuiesc fierte?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete cu sos bolognesse si piept de pui la gratar